Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

tenderfeetdsc00958.jpgOp acht februari was het weer de taak om punten te pakken voor de heren 1 van BC Tenderfeet. Tantalus, een tegenstander die wisselvallig speelt, maar zeker niet onderschat moet worden kwam op bezoek namelijk.

Tenderfeet had zich voor de wedstrijd voor genomen om weer wat meer aandacht te besteden aan de concentratie in de wedstrijd. Iets wat de vorige weken niet zo lekker liep. In het spel was dit ook te merken. Tenderfeet scoorde in het begin van de wedstrijd goed, maar dit kwam ook wel door dom balverlies van Tantalus uit Eindhoven. Aan het eind van het eerste kwart stonden de lange mannen op een comfortabele voorsprong van 20 tegen 13. In het tweede kwart werd dit op dezelfde trant voortgezet. De mannen uit Dinther speelden niet geweldig en een grote voorsprong was zeker mogelijk geweest. Maar het team is eigenlijk geen enkel moment in gevaar geweest. Na het tweede kwart was de stand dan ook 39 tegen 27. Na de rust begon het te lopen bij Tenderfeet,
de eerste paar minuten liepen nog niet lekker, maar daarna kon de score goed uitgebouwd worden. De snelle aanval liep goed en er werd wat scherper verdedigd. Ook enkele tactische varianten om de tegenstander tot een andere verdediging te dwingen gingen goed. Na periode drie was de stand 64 tegen 45. Dit spel werd in het laatste kwart goed doorgezet, zodat ook een jeugdspeler die al een tijdje met het eerste meetraint eindelijk zijn debuut kon maken. Hij leverde dan ook een mooie assist en zal in de toekomst zeker ook een goede aanvulling op het team worden. De eindstand was uiteindelijk 92 tegen 75. Het was geen geweldige tegenstander, maar eentje die zeker niet onderschat mocht worden, kortom een mooie overwinning. Geïnteresseerd in basketbal? Kijk dan eens op www.tenderfeet.nl.