Basketbal

logo_bc_tenderfeet.jpgZondag 8 november stond de ‘derby’ tussen Tenderfeet heren 1 en Attacus heren 3 uit Veghel op het programma. De mannen uit Heeswijk-Dinther hadden al aan de eerste plek mogen ruiken omdat zij hun eerste 3 wedstrijden gemakkelijk hadden gewonnen. Bladel, Valkenswaard en Gennip waren slachtoffer van de scoringsdrang van de mannen uit Heeswijk-Dinther.

Met een positief gevoel ging Tenderfeet de wedstrijd in tegen Attacus heren 3. Er waren zeker punten te behalen, dus iedereen begon scherp aan de wedstrijd. Wanneer Tenderfeet de wedstrijd zou winnen, zouden ze opnieuw koploper worden in de eerste klasse. Voordat de gasten uit Veghel het beseften, stonden ze al met 9-0 achter, door onder meer 2 rake 3-punters. Veghel greep in door een time-out te nemen en zich te herpakken. Attacus scherpte de verdediging aan en lieten de bal goed rondgaan in de aanval. De voorsprong die zo gemakkelijk was opgebouwd, was aan het eind van het 1e kwart verdwenen.

Gedurende het tweede kwart gaven de twee teams elkaar geen duimbreed toe en was het verschil bij de rust 2 punten in het voordeel voor de mannen uit Veghel.Het derde kwart verliep rommelig. Aan beide kanten werden voornamelijk in de aanval verkeerde keuzes genomen, wat het spel zeker niet ten goede kwam. De coach van BC Tenderfeet probeerde met enkele tactische wisselingen de wedstrijd te doen kantelen in het voordeel van Tenderfeet, maar het mocht niet baten. Met een gelijke stand werd het vierde kwart ingegaan. Attacus schoot het vierde kwart uit de startblokken en gingen nog feller en met meer risico spelen in de verdediging. Aanvallend kwam het team uit Heeswijk-Dinther er niet meer aan te pas. Het grote verschil tussen Attacus en Tenderfeet werd in het vierde kwart duidelijk. Attacus had deze wedstrijd een geheel team tot zijn beschikking die de scores maakten, terwijl Tenderfeet deze wedstrijd maar 2 spelers had die bijna alle scores voor hun rekening namen. Attacus speelde zich naar een onoverbrugbare voorsprong van 16 punten. Tenderfeet verloor de wedstrijd uiteindelijk met 63-79. Dit weekeinde staat er weer een topper op het programma. Dan mogen de heren aantreden tegen de heren 1 van het altijd gezellige Helmond.