Basketbal

thumb_tenderfeetZondag 22 november stond de thuiswedstrijd tegen Best heren 1 op het programma. Zaterdagavond hadden de heren hun goede vorm al getoond aan het brede publiek in café de Toren. De grote vraag was of zij deze vorm door konden trekken naar zondagochtend, kwart voor 12…Na 2 achtereenvolgende verliespartijen, werd het hoog tijd voor een overwinning.

Iedereen, op enkele spelers na, verscheen fit aan de start van de wedstrijd. Er werd bijzonder scherp aan de wedstrijd begonnen en Best schrok van het fanatisme van de Tenderfeet spelers. De coach had zich de afgelopen week teruggetrokken om zich te buigen over een nieuwe aanvalstechniek, en dit wierp zeker zijn vruchten af. Er werd snel gespeeld en aan de lopende band gescoord. Voornamelijk Koen Broeren toonde dat hij op snelheid niet te kloppen is. Hij was zelfs zo snel dat hij volledig vrijgelaten werd door de spelers van BC Best en een paar makkelijke scores kreeg. Het eerste kwart werd positief afgesloten en de heren van Tenderfeet gingen met een marge van 9 punten voorsprong het tweede kwart in.

Het tweede kwart begon sterk maar omdat Tenderfeet gemakkelijke schoten mistte, kroop Best dichterbij waardoor Coach van den Akker zich genoodzaakt voelde de jongens er even op te wijzen dat ze nog steeds op een basketbalveld stonden. Deze preek bleek te helpen en Tenderfeet vergrootte onder leiding van een makkelijk scorende Ron van den Berg de marge.

Op naar het derde kwart. Opmerkelijk was de felheid  waarmee de Tenderfeet spelers goed spel afdwongen. De voorsprong was inmiddels opgelopen tot 19 punten en sommige aanvallen waren schitterend om te zien. Jan Mikkers rondde bijvoorbeeld een geniale pass door de lucht van Ron van den Berg gemakkelijk af. Dennis van Meurs werd wakker en merkte dat zijn tegenstander kleiner was dan hem en schoot de hele tijd over zijn verdediger de bal door het netje. Binnen dit kwart was ook Bart van den Oetelaar belangrijk. Na een weergeloze aanval schoot hij de bal van achter de driepunter lijn door het net. Bart gaat na dit schot door het leven als driepunter-Bart.

Het vierde kwart speelden de heren van Tenderfeet gemakkelijk uit waardoor er uiteindelijk gewonnen werd met 74-60. Namens heren 1 bedanken wij BC Best, de aanwezige supporters en scheidsrechter Bas van Loon voor een leuke wedstrijd. Wanneer u ook een wedstrijd wilt bijwonen van dit sterrenteam van Heeswijk-Dinther, bent u van harte welkom! Voor meer informatie over basketbal club BC Tenderfeet zie www.bctenderfeet.nl!

Op naar 6 december, de uitwedstrijd tegen PSV Almonte uit Eindhoven!