Basketbal

logo_bc_tenderfeetTerwijl Sinterklaas na een nacht hard werken weer met zijn schip richting Spanje vertrok, stond op 6 december stond voor de heren 1 van basketball vereniging Tenderfeet de uitwedstrijd tegen PSV Almonte op het programma. PSV Almonte was op voorhand een moeilijk in te schatten tegenstander, omdat zij nog maar 3 wedstrijden hadden gespeeld en Tenderfeet 6 wedstrijden.

Omdat het team uit Heeswijk-Dinther geteisterd wordt door vele (ernstige) blessures had coach van den Akker maar 7 (waarvan 1 licht geblesseerd) fitte spelers tot zijn beschikking. Op voorhand was al bekend dat de wedstrijd fysiek gespeeld zou worden, waarbij gemakkelijk persoonlijke fouten gefloten konden worden. Almonte startte de wedstrijd sterk en nam al vroeg een voorsprong van 9 punten. Tenderfeet herpakte zich en na het eerste kwart stond er een score van 17-16 op het scorebord.

Het tweede kwart ging op het begin gelijk op, maar naarmate het eind van het kwart naderbij kwam, gaven de heren makkelijke scores weg en zochten zij zelf te vlug naar een score. De beste man aan de zijde van Almonte kon ongehinderd zijn gang gaan en niemand nam bij Tenderfeet de verantwoordelijkheid deze man af te stoppen. Almonte kon uitlopen en sloot het kwart af met een voorsprong van 9 punten.

Het derde kwart begon Tenderfeet furieus en kwam terug tot 41-41. Kenmerkend voor het verdere verloop van dit kwart was dat Tenderfeet geen voorsprong kon nemen, mede omdat op belangrijke momenten de scheidsrechters uit Bladel zeer dubieuze beslissingen namen. Spelers van Tenderfeet kwamen in foutenlast en het zou niet lang duren voordat de eerste speler van Tenderfeet er uit gestuurd zou worden met 5 persoonlijke fouten. Omdat spelers van Tenderfeet zich te veel beklaagden bij de scheidsrechter, wat ten koste ging van het eigen spel, kon Almonte uitlopen naar een voorsprong van 7 punten.

Het vierde kwart was rommelig aan beide zijden. Pim Broeren mocht als eerste de bank opzoeken nadat hij eruit gestuurd werd met 5 persoonlijke fouten. Dennis van Meurs en Ron van den Berg volgden later. Omdat Tenderfeet met maar 4 man op het veld overbleef en niet meer in de overwinning geloofde, kon Almonte nog uitlopen tot 14 punten bij het laatste fluitsignaal. Door dit verlies zakt Tenderfeet van de 4e naar de 5e plaats in de 1e klasse.

Wilt u ook een wedstrijd bijwonen van een team van basketball vereniging Tenderfeet? Zondag 13 december staan vanaf 10 uur tot 2 uur wedstrijden gepland van verschillende jeugdteams en de heren 1 (11:45). Wilt u meer informatie, bezoek dan de website www.tenderfeet.nl!