Basketbal

tenderfeetDe heren 1 van Basketball Club Tenderfeet gaan met een mooie 4e plek in de competitie de kerst in. Afgelopen zondag13 december werd thuis tegen Oss de 5e overwinning van het seizoen geboekt.

Het was voor de heren geen gemakkelijke wedstrijd. Oss heeft een getalenteerd team en een center die boven de 2 meter en 5 centimeter uitsteekt. Het zou vooral een zware taak worden om het verschil in lengte te compenseren met een flinke dosis werklust. En dit lukte in de beginfase zeker. Coach van den Akker stuurde een team het veld in wat gebrand was de tegenstander onder druk te zetten. Deze strategie lukte aardig en Tenderfeet kwam mede door 6 punten van Jan Mikkers op een 11-0 voorsprong. Oss greep naar een time-out om even op adem te komen en dit werkte zeker in hun voordeel. Na deze korte onderbreking kwam Oss terug en het kwart werd afgesloten met een gelijkspel (17-17).

Het tweede kwart was voor Tenderfeet. Rommelige aanvallen werden afgewisseld met snelle en goed uitgespeelde aanvallen, waardoor de heren makkelijk scores konden maken. Iedereen pakte zijn kansen en iedereen kwam tot scoren. Het scorende werk van Ron van Den Berg en Dennis van Meurs zorgde ervoor dat Tenderfeet met een marge van 6 punten voorsprong de rust in ging.

De heren waren gebrand deze voorsprong uit te bouwen. De verdediging zou hiervoor de basis zijn. Oss wist het derde kwart maar 9 punten maken, mede door goed werk van Bas van Loon, die met zijn 1,82 de boomlange center van Oss compleet uit de wedstrijd hield. Tenderfeet ging het 4e kwart in met een ruime voorsprong.

De eerste minuten van het laatste kwart leek er niets aan de hand voor Tenderfeet, maar opeens vond Oss de driepunter en raakte Tenderfeet lichtelijk in paniek. Er zat geen basketball meer in het team en ballen werden onnodig ingeleverd. Binnen korte tijd stond Oss weer 2 punten achter op Tenderfeet! Nard Megens, een getalenteerde jeugdspeler, kreeg de kans zich te bewijzen in het eerste team. 2 Van zijn in totaal 10 punten scoorde hij op knappe wijze wat Tenderfeet weer wat lucht gaf. Na deze gevoelige scorende tik van Megens was het verzet van Oss gebroken en speelde Tenderfeet de wedstrijd uit. Smet op de wedstrijd waren de blessures die 2 spelers van Oss gedurende het 3e en 4e kwart opliepen. Uiteindelijk stond er een score van 63-53 op het scorebord in het voordeel van Tenderfeet.

Wilt u ook een wedstrijd bijwonen van een team van basketball vereniging Tenderfeet of meer informatie? Bezoek dan de website www.tenderfeet.nl!