Basketbal

logo_bc_tenderfeetZondag 24 januari traden de heren 1 van basketballvereniging Tenderfeet aan tegen de heren 1 van EBCG uit Geldrop. De heren uit Geldrop zijn koploper in de eerste klasse F en de heren uit
Heeswijk-Dinther (en tegenwoordig ook Loosbroek) bezetten momenteel de 6e plaats. Na enkele verliesbeurten werd het tijd dat er weer gewonnen zou worden.

De wedstrijd begon zeer gemoedelijk. Of het aan het tijdstip lag, is onduidelijk, maar zeker is dat zowel de heren van Tenderfeet als de heren uit Geldrop last hadden van een gezellige zaterdagavond. Het eerste kwart was niet om aan te zien. Beide teams speelden heel mat en scoorden weinig. Het tweede kwart verliep hetzelfde en na 2 kwarten stond er een stand van16-26 op het scorebord in sporthal de Zaert.

Na een peptalk van coach van den Akker, kwamen de heren van Tenderfeet veel beter uit de kleedkamer dan de tegenstander uit Geldrop. Eindelijk werden er goede scoringskansen gecreëerd waardoor Tenderfeet het verschil verkleinde en zelfs een kleine voorsprong nam in het derde kwart van de wedstrijd. In deze fase werden er door Tenderfeet 10 punten op rij gescoord. Toch ging Tenderfeet met een achterstand van 1 punt het laatste en beslissende kwart in.

Het vierde kwart was spannend. Beide teams waren inmiddels wakker geworden en de koploper uit Geldrop besefte dat ze de punten niet cadeau zouden krijgen. Met nog anderhalve minuut te spelen was de stand gelijk en lag de wedstrijd nog helemaal open. Geldrop maakte een score en Nard Megens schoot een vrije worp binnen. Met nog 7 seconden op de klok brengt de guard van Tenderfeet de bal op met de intentie de beslissende score van de wedstrijd te maken. De spelverdeler van EBCG dacht hier anders over en pakt op miraculeuze wijze de bal af en weet 2 punten te maken. Bij een ultieme wanhoopspoging er toch nog een verlening uit te slepen, wordt de bal richting basket gegooid maar helaas gaat deze mis. Waar de heren uit Heeswijk baalden, wisten de heren uit Geldrop dat ze zeer goed weg waren gekomen met deze (onverdiende) 37-40 overwinning.

Wilt u ook een wedstrijd bijwonen van een team van basketball vereniging Tenderfeet of meer informatie? Bezoek dan de website www.tenderfeet.nl!

Topscorers Tenderfeet:
Ron v/d Berg: 17 punten
Jan Mikkers: 13 punten

Basketballers U20 tonen spierballen tegen Heesch

Zondag 24 januari traden de jongens onder 20 aan tegen basketball vereniging Slamdunk uit Heesch. Voor de jongens geen onbekende tegenstander. Eerder dit jaar werd er uit al eens verloren en thuis makkelijk gewonnen. Omdat de 2e seizoenshelft de jongens in een nieuwe competitie zijn ingedeeld, begint het allemaal opnieuw met nieuwe kansen.

Tegen Heesch waren de jongens scherp en werd er hard verdedigt. Heesch wist zich helemaal geen raad met de powerplay van de heren uit Heeswijk-Dinther-Loosbroek. Omdat er zo hard verdedigd werd, werden sommige aanvallen niet goed uitgespeeld maar toch gingen de jongens met een zeer ruime voorsprong de rust in.

Na de rust, waarin de jongens 53 (!) punten scoorden, werden goede aanvallen afgewisseld met sterk verdedigen. Het publiek wat op de tribune zat, zette op een gegeven moment zelfs een kleine ‘wave’ in! Iedereen pakte zijn scores mee en speelde goed. Coach Broeren kon het zich zelfs permitteren zijn topscorers op de bank te houden.

Met een 85-28 overwinning zetten de jongens een goede stap om deze competitie bovenin te eindigen. Toch is dit nog maar een begin, en volgen er nog moeilijke wedstrijden.