Basketbal

thumb_basketballstarsZaterdag 6 februari traden de heren 1 van basketbal vereniging Tenderfeet voor de 2e keer in 3 weken aan tegen de koploper E.B.C.G. uit Geldrop. De heren waren gebrand op revanche, omdat de thuiswedstrijd met 3 punten onterecht verloren ging. De uitwedstrijd bleef spannend tot het einde, waarin de wedstrijd in de slotseconde beslist werd.

Het eerste kwart was duidelijk voor de mannen uit Heeswijk-Dinther. E.B.C.G. kreeg een lesje in agressief basketball en Tenderfeet wist via Dennis van Meurs en Jan Mikkers gemakkelijke scores te maken. Het tweede kwart was duidelijk voor de mannen uit Geldrop, die eindelijk scores begonnen te maken omdat de verdediging van Tenderfeet niet scherp genoeg was in de rebound en zo gemakkelijke scores weg gaf.

In het derde en vierde kwart kwam Ron van den Berg los. Hij zorgde mede door zijn scores dat Tenderfeet haar voorsprong behield tot laat in het vierde kwart. Waar Tenderfeet bijna de gehele wedstrijd had voor gestaan, kwam Geldrop op 1 punt voorsprong met nog maar 1 minuut te spelen door een driepunter. 40-39 was de stand. Na deze score mocht Jan Mikkers aanleggen voor 2 vrije worpen. De eerste ging mis, maar de tweede vrije worp ging door het netje. De stand was gelijk met nog maar 20 seconden te spelen. Geldrop speelde de klok niet helemaal uit en een gemist schot zorgde ervoor dat Tenderfeet nog maar 1.3 seconde had om een score te maken.

Coach Jan-Frans van den Akker greep een time-out aan om de tactiek te bespreken om de wedstrijd te beslissen. 1.3 seconde moest genoeg zijn om na inname van de bal nog 1 schotpoging te wagen. Pim Broeren nam de bal in en door goed aanvallend werk werd Ron van den Berg vrijgespeeld en met wat geluk wist hij in de allerlaatste tienden van de seconde de bal in het net te krijgen! Dit betekende de eindstand van 40-42! Deze dikverdiende zege werd op het veld gevierd alsof het kampioenschap was gewonnen.

Met deze knappe uitoverwinning stijgt Tenderfeet heren 1 van de middenmoot naar de subtop. De derde en vierde plaats is in het vizier en met het komende programma moet het mogelijk zijn een van deze plekken op de ranglijst te bereiken.

Wilt u ook een wedstrijd bijwonen van een team van basketball vereniging Tenderfeet of meer informatie? Bezoek dan de website www.tenderfeet.nl!