Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

742127_hoopsOp zaterdag 21 april zou het al kunnen gebeuren. Dan zouden de heren van de basketbalclub uit Heeswijk – Dinther kampioen kunnen worden. Er zou zich namelijk een mooi tafereel voor doen. De heren speelden tegen Rosmalen 6, maar ook de directe titelconcurrent moest zich die avond laten zien in Rosmalen.

Zij speelden tegen Rosmalen 5. Tenderfeet stond voor deze wedstrijd al bovenaan op onderling resultaat en wanneer de mannen uit Oisterwijk punten zouden laten liggen kon het kampioenschap niet meer verloren gaan met nog maar een resterende wedstrijd voor Tenderfeet in het verschiet. Een lastige constructie maar er lagen mogelijkheden deze avond. Maar eerst moest natuurlijk de eigen wedstrijd gewonnen worden, dit was het belangrijkste van deze avond.


De mannen uit Heeswijk – Dinther begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd en wisten dat ze het team uit Rosmalen, wat misschien niet zo hoog geplaatst stond, zeker niet moesten onderschatten. Tenderfeet had namelijk gemerkt in de afgelopen wedstrijden dat ze zich vaak aanpaste aan het spel van de tegenstander en hierdoor zelf ook slechter gingen spelen.

De heren begonnen aan de wedstrijd met veel steun van het publiek en iedereen was ook zeer enthousiast voor deze wedstrijd. Toch liet de eerste helft van de wedstrijd wel wat te wensen over. Het eerste kwart werd gewonnen, maar met de stand 12 tegen 4 in het voordeel van Tenderfeet. Niet echt een groot gat dus. Het tweede kwart kwam het team uit Heeswijk – Dinther wat meer op dreef, alleen stond het organisatorisch nog steeds niet lekker.

Dit kwart werden er 24 punten gescoord en was de tussenstand 36 tegen 13. De heren waren iets verder uitgelopen, maar nog niet tot het gewenste aantal punten. In de rust kregen de spelers te horen dat het team uit Oisterwijk met 20 punten achterstond, wat iedereen een kleine boost gaf om zich nog voor de volle 150 procent te geven. Het kampioenschap was dichtbij, maar de mannen uit Oisterwijk kwamen in deze competitie wel vaker terug van een verre achterstand dus een kampioenschap was er zeker nog niet.

Het derde en vierde kwart begon het spel allemaal wat lekkerder te lopen bij de heren van Tenderfeet en wisten zij de wedstrijd op verdedigend vlak wat meer naar zich toe te zetten. Zij zette de tegenstander goed onder druk waardoor er makkelijk gescoord kon worden. De stand na het derde kwart was dan ook 58 tegen 22 en de wedstrijd kende een eindstand van 82 tegen 30. Een mooie overwinning dus voor de heren.

Nu was het belangrijk wat Oisterwijk deed, bij verlies van hun was Tenderfeet kampioen. En waar iedereen op gehoopt had gebeurde. Ze verloren waardoor Tenderfeet hun eerste plaats in de ranglijst niet meer kon verspelen.

De mannen hebben er het hele jaar hard voor gewerkt en dit is zeer zeker beloond. De competitie is echter nog niet afgelopen. Op 5 mei moet er nog een wedstrijd gespeeld worden in Woudrichem en ook deze wedstrijd willen de heren ook zeker naar hun hand zetten. Dit zou een mooie afsluiting zijn van het seizoen waarna het feest echt los kan barsten.

Het herenteam van Tenderfeet bestaat uit: Jan Mikkers, Kevin v.d. Slikke, Koen Broeren, Marco v.d. Sluis, Ron v.d. Berg, Stijn Voets, Bas van Loon en Arjan Wellens. De spelers willen graag Wim Voets en Hans Hagen hun trainers/coaches bedanken.

Ook bedanken zij hun supporters voor de grote steun van het afgelopen seizoen waarmee ze het team af en toe door moeilijke wedstrijden hebben geholpen en hopen dat zij ook volgend jaar op hun steun kunnen rekenen.