Basketbal

logo_bc_tenderfeetZondag 28 februari stond de thuiswedstrijd gepland tegen de Gennep Cougars. Aan het begin van het seizoen werd er nog gemakkelijk gewonnen tegen de heren uit Limburg, maar de Cougars hebben zich goed ontwikkeld en zijn nu een gevaarlijke middenmotor. Coach van den Akker had de heren 1 uit Heeswijk-Dinther op scherp gezet door te stellen dat dit een zeer belangrijke wedstrijd was om de 4e plaats in de 1e klasse F.

Om 11.45 ging de wedstrijd van start en het eerste kwart leek Gennep afstand te nemen van Tenderfeet. Tot overmaat van ramp moest Ron van den Berg, elke wedstrijd goed voor ongeveer 20 punten, laat in het eerste kwart al de wedstrijd staken omdat hij naar alle waarschijnlijkheid zijn enkelbanden heeft gescheurd/ zwaar opgerekt.  In het tweede kwart leek Tenderfeet te beseffen dat er een tandje bij moest en voornamelijk de verdediging zat potdicht. Gennep kwam er niet doorheen, wist dit kwart maar 3 punten te scoren, en aan de andere kant werden goede kansen omgezet in scores. Bij rust stonden de heren uit Heeswijk-Dinther met 7 punten voor.

Het derde kwart ging er een stuk fysieker aan toe. Aan Gennepse zijde onderscheidde 1 speler zich van de rest door in het derde kwart 3 van zijn in totaal 6(!) driepunters raak te knallen.  Tenderfeet kreeg van de goed fluitende scheidsrechters meermaals vrije worpen toebedeeld. Luc Willems en Pim Broeren toonden zich koelbloedig door deze vrije worpen om te zetten in punten. Toch kon Gennep terugkomen in dit kwart en ging Tenderfeet het laatste kwart in met een voorsprong van maar 3 punten.

Het laatste kwart ging gelijk op. Door (weer) een driepunter kwam Gennep op voorsprong. Toch lieten de heren zich niet van de wijs brengen en door goede aanvallen namen zij weer de leiding. Dennis van Meurs onderscheidde zich in dit kwart door sterk spel onder de borden en meermaals te scoren. Hij werd zo hard verdedigd dat hij of fouten mee kreeg of de bal aan anderen gaf die dan een gemakkelijke score konden maken. Tenderfeet speelde op het einde de wedstrijd rustig uit en de eindstand was 54-45! Weer een winstpartij, de ‘winning streak’ is na een kleine dip uitgebreid naar 4!

Wilt u ook een wedstrijd bijwonen van een team van basketball vereniging Tenderfeet? Zondag 14 maart staan vanaf 10 uur tot 2 uur wedstrijden gepland van verschillende jeugdteams en de heren 1 (11:45). Wilt u meer informatie, bezoek dan de website www.tenderfeet.nl!