Basketbal

logo_bc_tenderfeet20 maart speelden de heren 1 van basketballclub Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther tegen het laaggeplaatste BBC uit Valkenswaard. Thuis werd er gemakkelijk gewonnen en de uitwedstrijd verliep ook gemakkelijk. Met 43-74 werden de heren uit Valkenswaard aan de alsmaar langer zegereeks van Tenderfeet toegevoegd.

Natuurlijk ligt onderschatting op de loer wanneer er tegen een degradatiekandidaat aangetreden wordt. Toch begon Tenderfeet sterk aan de wedstrijd. Ondanks het goede spel zorgde dit aanvankelijk niet voor een dikke voorsprong. Door te gaan spelen met 2 centers zorgde dit voor meer fysiek geweld onder de borden, waarin Tenderfeet sterker was dan de gastheren uit Valkenswaard. Er ontstond meer ruimte waardoor de score gemakkelijker viel. Voornamelijk Jan Mikkers profiteerde in scorende zin van de geboden ruimte en goed aanvallend werk van Bas van Loon en Dennis van Meurs zorgde ervoor dat Tenderfeet. Tenderfeet met een voorsprong van 13 punten de rust in ging.

Na rust ging het in aanvallende zin beter lopen voor de heren uit Heeswijk-Dinther. Luc Willems deed van zich spreken door meermaals door de verdediging te denderen. Coach van den Akker kon nieuwe tactische varianten uitproberen en al zijn spelers speeltijd gunnen. Het niveau van de wedstrijd kwam door de zone verdediging van de heren van Valkenswaard niet ten goede.

Na afloop toonde coach van den Akker zich ontevreden over het spel van zijn lange mannen. ‘‘De volgende wedstrijden moeten beter als we aantreden tegen de officieuze kampioen Helmond en het ervaren heren 3 team van PSV Almonte’’. Toch heeft Tenderfeet weer 2 punten op zak en nestelen zij zich vaster op de 5e plek in de 1e klasse F. Er is uitzicht op de vierde plek, maar dan zijn de volgende wedstrijden belangrijk om winnend af te sluiten.

Jongens U22 Tenderfeet maakt het zichzelf te lastig

Zondag 20 maart 2009. Sportzaal de Zaert stroomde weer vol met toeschouwers om de heren onder 20 aan te komen moedigen. Er stond dit keer niet een erg lastige tegenstander op ze te wachten, maar U-20 Tenderfeet moest het doen zonder een goede speler (Nard Megens) die aan de kant zat wegens een blessure, opgelopen in een vorige wedstrijd.

Het team moest dus bewijzen dat er zelfs zonder een belangrijk deel van hun team toch gewonnen kon worden. Tenderfeet begon met een goed verdedigend kwart, waarin ze de tegenstander op slechts 4 punten wisten te houden. Maar ja verdedigen is meestal niet het probleem, want die staat meestal als een huis bij U-20 Tenderfeet. In de aanval is vaak nog wat verbetering te brengen, want Tenderfeet scoorde zelf ook slechts 10 punten.. Het was een spannende wedstrijd tot het einde die uiteindelijk gewonnen werd door BC Tenderfeet met 41-39 mede door een goede performance van topscoorder Wouter van Hoof met 16 punten en 4 belangrijke punten van nieuwkomer Ron Baijens.

Wouter van Hoof: 16 punten
Remco Bouwman: 10 punten
Ron Baijens: 4 punten