Basketbal

logo_bc_tenderfeetZondag 28 maart kwam PSV Almonte op bezoek bij de Heren 1 van basketbal vereniging Tenderfeest Heeswijk-Dinther. Gezien de stand, PSV Almonte staat 3e op de ranglijst, zou het een spannende wedstrijd worden. Maar omdat de Eindhovenaren maar 5 spelers tot haar beschikking had werd het uiteindelijk een gemakkelijke, maar wel belangrijke overwinning.

In het eerste kwart werd al duidelijk dat de Eindhovenaren geen aanspraak zouden maken op een overwinning. Ze deden hard hun best, maar Tenderfeet was op alle fronten sterker. PSV Almonte deed er alles aan het tempo uit de wedstrijd te halen, wat ze nog goed lukte ook. De wedstrijd werd er niet beter op en de mannen van Tenderfeet konden in het 2e kwart niet profiteren van de geboden ruimte die werd geboden. Waar het eerste kwart gemakkelijk ging, verliep het tweede kwart ronduit slecht waardoor bij rust een stand van 31-28 op het scorebord stond.

In het derde kwart liep de aanval beter en werd er weer gemakkelijk gescoord. De voorsprong werd uitgebreid tot een voorsprong van 14 punten. Coach van den Akker zag de mogelijkheid alle bankspelers veel speeltijd te gunnen. Sebastiaan Grob, nieuweling in het team, wist zijn eerste scores van het seizoen te noteren. Smetje op dit goede kwart was weer een nieuwe blessure voor de pechvogel van het seizoen, Koen Broeren. Hij kwam hard in botsing met een tegenstander en moest met een ogenschijnlijk zware ribblessure het veld verlaten.

Toen het eindsignaal klonk, stond er een score van 66-52 op het scorebord. Weer een overwinning, alweer de vijfde op rij. Tenderfeet heeft nog 1 overwinning nodig om de vijfde plaats veilig te stellen en kunnen de heren alleen nog maar omhoog kijken om eventueel 3e of 4e te worden in de eerste klasse F.