Basketbal

logo_bc_tenderfeet25 april stond de uitwedstrijd tegen de heren 1 van Best op het programma voor de heren 1 van basketballvereniging Tenderfeet. Tenderfeet heeft zich reeds verzekerd van de 5e plaats in de competitie en richt zich de komende 3 wedstrijden op de 4e plek in de 1e klasse F. Best is een onvoorspelbaar team wat onderin strijdt tegen degradatie.

Tenderfeet begon slecht aan de wedstrijd. De eerste pass werd meteen in de handen van de tegenstander gegooid. De eerste minuten waren niet om aan te zien en de heren uit Best maakten hier makkelijk gebruik van. Ondanks een time-out en hard werken kregen de mannen uit Heeswijk-Dinther het niet voor elkaar de makkelijke scoringskansen te creëren en te benutten. Frustraties beïnvloeden het spel  en Best pakte een voorsprong van 9 punten. Bas van Loon zorgde voor het keerpunt in de wedstrijd. Door commentaar op de zwak fluitende scheidsrechters kreeg hij een Technische fout. Tenderfeet herpakte zich na deze fout en sprak af dat ze zich niet gek zouden laten maken door alles wat tegenzat, en nu de schouders eronder zou gaan zetten en doen waarvoor we waren gekomen, Winnen!

De tweede helft begon stormachtig en Tenderfeet kreeg eindelijk grip op het jeugdige team van Best. Ondanks goede aanvallen wist Best toch bij te blijven. Weer speelden de scheidsrechters een dubieuze rol door Dennis van Meurs uit het veld te sturen met 5 persoonlijke fouten. Onverklaarbare fouten werden gefloten en waar de scheidsrechters voor zeker hadden moeten fluiten, lieten ze dit na. Toch lieten de mannen van coach van den Akker zich niet van de wijs brengen en speelden de wedstrijd uit. Waar Tenderfeet verzuimde de score uit te breiden en definitief afstand te nemen stond er op het einde van de wedstrijd een score van 77-68 op het scorebord.

De volgende wedstrijden zullen erom spannen of Tenderfeet zicht zal blijven houden op de 4e plek. 16 mei staat de wedstrijd tegen de heren 2 van Bladel op het programma.