Basketbal

basketballstarsZaterdag 29 mei speelden de heren 1 van basketbalvereniging Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther hun laatste wedstrijd tegen Aalst-Waalre. Halverwege het seizoen werd er nipt verloren, nu waren de heren tot op het bot gemotiveerd om deze tegenstander op de pijnbank te leggen en zo de gedeelde 4e  plek in de 1e klasse veilig te stellen.  Met een 91-57 overwinning werd Aalst-Waalre op de pijnbank gelegd en werd deze bijzonder goede wedstrijd een feest voor de heren van Tenderfeet.

Een wedstrijdverslag over deze wedstrijd is simpel schrijven, de heren van Tenderfeet speelden goed basketball en bluften de heren van Aals-Waalre op alle fronten af. Waar in de uitwedstrijd in Waalre verloren werd door een gebrek aan inzet, werden de bezoekers deze wedstrijd getrakteerd op een koude douche. Het eerste kwart mochten de heren uit Aalst-Waalre nog hopen op de overwinning, maar het tweede kwart spatte deze hoop uiteen, omdat Tenderfeet maarliefst 29 punten noteerde in deze 10 minuten speeltijd.

Op het begin van het derde kwart leek Aalst-Waalre nog even terug te komen en verkleinde het de marge tot 11 punten, maar daarna ging Tenderfeet weer een tandje agressiever spelen en het verzet van de tegenstander was gebroken. Coach van den Akker kon alle bankspelers speeltijd gunnen, en zij scoorden er ook lustig op los. Kenmerkend voor de wedstrijd was een scrimmage waarbij de center van Aalst-Waalre op de bal dook, maar tot zijn schrik drie opponenten ook bovenop de bal doken. Dit stukje agressiviteit is door het hele seizoen toch een beetje gemist, dus wellicht een goed leermoment voor komend seizoen. Dat driepunters een sterk wapen zijn geworden moge dit seizoen duidelijk zijn, maar in deze wedstrijd leken alle driepunters te vallen. Maar liefst 9 uit 13 driepunts pogingen vlogen door het net.

Het seizoen werd met een feest afgesloten en er kan positief teruggekeken worden op het seizoen. Terugkijken is leuk, maar de blikken zijn alweer gericht op komend seizoen. Met enkele versterkingen kan het mogelijk zijn volgend jaar aan te haken bij de top drie.