Basketbal

tenderfeetZaterdag 2 oktober stond voor de heren 1 van basketbalclub Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma.

Tenderfeet moest aantreden tegen het fysieke team van EBBC Den Bosch. Na een lastige start boekten de heren uiteindelijk een gemakkelijke overwinning; 40-59.Vanaf het beginsignaal bleek dat het met de mentaliteit en teamspirit erg goed zit bij de heren.

De bal werd goed rondgespeeld en Tenderfeet pakte al vlug een voorsprong van 7-1. De coach van Den Bosch voelde zich genoodzaakt meteen in te grijpen wat zijn vruchten afwierp. Den Bosch kwam in hun spel en aan het eind van kwart 1 was de stand alweer gelijkgetrokken. Het tweede kwart verliep bijna hetzelfde als het eerste kwart. Toch kon Tenderfeet aan het eind van het kwart de score uitbouwen omdat de verdediging aangescherpt werd en bij Den Bosch voornamelijk de driepunters niet meer wilden vallen.

In de rust hamerde coach van den Akker dat er voornamelijk gezocht moest worden naar de makkelijke scoringskansen en dat op deze manier een verschil gemaakt kon worden met de inmiddels geïrriteerde Bosschenaren. Center Dennis van Meurs onderscheidde zich dit kwart met vele rebounds en veel dreiging onder het bord van de tegenstander. De tegenstander kwam meer en meer onder druk te staan waardoor zij fouten maakten en Tenderfeet dit kwart maar liefst 14 keer mocht aanleggen van de vrije worplijn.

Tenderfeet ging het vierde kwart in met een voorsprong van 9 punten. Waar vorig jaar de zenuwen soms wel eens een rol wilden spelen, gingen de heren dit keer vastberaden door waar men voor naar Den Bosch was gekomen, de wedstrijd winnen. Nieuwkomer Bas de Laat zorgt hierbij met zijn ervaring voor een stukje rust, wat de voorgaande jaren vaak gemist werd in de laatste minuten van de wedstrijd. Door een flinke portie inzet en teamwork werd de score zelfs uitgebreid tot een marge van maarliefst 25 punten. Omdat Tenderfeet de wedstrijd frivool wilde eindigen verminderde de concentratie een beetje waardoor Den Bosch hun achterstand verkleinde tot 19 punten.

Toen het eindsignaal klonk, stond er een score van 40-59 op het bord. Een uitslag die vooraf niet verwacht werd. Deze uitslag geeft zeer goede hoop voor de komende wedstrijden. Volgende week wachten de heren van Attacus Veghel waarna 31 oktober om 11.45 de thuiswedstrijd tegen Black Eagles Rosmalen gespeeld zal worden. Kom gerust een kijkje nemen, de heren kunnen uw support zeker gebruiken! Voor meer informatie zie www.tenderfeet.nl