Basketbal

tenderfeetZondag  7 november stond voor de heren 1 van basketbalvereniging BC Tenderfeet de wedstrijd tegen de heren 3 van Black Eagles Rosmalen op het programma. Vooraf werd een gelijkopgaande strijd verwacht, maar Tenderfeet was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Rosmalen.

Het eerste kwart begon voortvarend, met rustig en goed aanvalsspel,  en daarnaast een zeer strakke verdediging, werden de heren van Rosmalen afgebluft. Waar het na 5 minuten spelen 12-2 stond in het voordeel van de heren uit Heeswijk-Dinther, hadden de heren eigenlijk al een gat van minimaal 20 punten moeten slaan. Dit zou tekenend voor het verdere verloop van de wedstrijd zijn. De coach van Black Eagles moest in het eerste kwart al 2 keer een time-out aangrijpen om zijn team op de rails te krijgen. Coach van den Akker van BC Tenderfeet daarentegen was tevreden over de verdediging, maar in aanvallend opzicht liet Tenderfeet veel te veel liggen.

Het werd al snel duidelijk dat de lengte waarover Tenderfeet beschikte, een doorslaggevende factor kunnen zijn. Voornamelijk Dennis van Meurs kreeg veel ruimte om scores mee te pakken. Hij eindigde uiteindelijk op een puntenaantal van 18, maar had in goeden doen deze wedstrijd eigenlijk meer dan 30 punten kunnen maken. Ondanks het overzicht wat Tenderfeet had, wisten zijn maar mondjesmaat afstand te nemen van de bezoekers uit Rosmalen. Door een 3-punter net voor het eindsignaal van het 2e kwart schoot Jan Mikkers  (tevens 18 punten) Tenderfeet naar een voorsprong van 12 punten bij de rust.

Direct na rust sloeg Tenderfeet het beslissende gaatje met Black Eagles. Coach van den Akker gaf bankspelers speeltijd, die hiervan goed gebruikmaakten en enkele goede scores meepikten. Na het derde kwart was de voorsprong vergroot tot een marge van 18, dus werd het vierde kwart geprobeerd flink aan het doelsaldo te werken. Helaas lukte dit niet. Tenderfeet probeerde frivool te spelen en mede door enkele toevalstreffers van de schutters uit Rosmalen wist Rosmalen de eindstand tot 73-60 te brengen.

Toch was men na afloop van de wedstrijd tevreden. De mannen van Tenderfeet realiseerden zich dat de score wellicht veel hoger uit had kunnen vallen als meer gemakkelijke kansen omgezet waren in scores, maar de 2 punten waren weer binnen waarmee Tenderfeet zich richting de top van de 1e klasse aan het werken is. Toch zal het scorend vermogen tijdens de komende wedstrijden beter moeten zijn, met sterke tegenstanders als Vlijmen en Den Bosch (inclusief Kees Akerboom sr.) voor de boeg.