Basketbal

logo_bc_tenderfeetDe heren 1 van basketbalvereniging Tenderfeet speelden zondag 21 november een topwedstrijd tegen EVBV Octopus uit Vught. Het was een wedstrijd van zeer hoog niveau, waar de mannen van Tenderfeet net te kort kwamen voor de overwinning, en de 3e plaats in de competitie. 74-76 was de eindstand.
De wedstrijd begon zeer voortvarend en beide teams schoten uit de startblokken. Binnen enkele minuten had Tenderfeet een kleine voorsprong van twee punten te pakken. Omdat Octopus de geheel vrijstaande schutter gemakkelijk kon vinden, maakten zij 11 punten in twee minuten (waaronder drie driepunters). Bij een stand van 11-18 was coach van den Akker genoodzaakt een time-out te nemen. In het tweede kwart hervond BC Tenderfeet zich en stond de verdediging als een huis. Door snel aanvalsspel met als hoogtepunt een spetterende dunk van Ron van den Berg werd de marge met de gasten uit Vught snel verkleind. Vught wist de weg naar de basket moeilijk te vinden en door goed teamspel werd Vught op sommige momenten overklast en was de stand bij rust 36-34 in het voordeel van Tenderfeet.

Het derde kwart begon onwennig. Beide teams speelden op zeker waardoor het spel wat vertraagde en het duel sterk gelijk op ging. De center van Vught zorgde er in dit kwart bijna eigenhandig voor dat Tenderfeet niet uit kon lopen. Het was constant stuivertje wisselen tussen de teams wie de voorsprong zou gaan nemen. In het vierde kwart leek Vught een beslissend gat te slaan. Ze pakten met 3 driepunters en een knappe lay-up de leiding 74-68. Mede door een benutte vrije worp en een driepunter met nog 48 seconden te op de klok deed Tenderfeet er alles aan de gasten uit Vught wederom te achterhalen. Met nog 0,6 seconden op de klok kreeg Tenderfeet nog 1 laatste kans de wedstrijd te beslissen of er een verlening uit te slepen. Helaas miste dit schot de basket waardoor Octopus er met de overwinning vandoor ging. Toch stapten de heren van Tenderfeet met opgeheven hoofd van het veld. Maar tevens overheerste het gevoel dat met een klein beetje meer geluk de overwinning gepakt had kunnen worden.

Zondag 28 november speelt Tenderfeet om 10:45 opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen laagvlieger Vlijmen. Wanneer de overwinning hier gepakt wordt, verstevigt Tenderfeet de 4e plek in de 1e klasse.