Basketbal

tenderfeetOp de dag voor het sinterklaasfeest stond voor de Heren 1 van Tenderfeet de uitwedstrijd tegen Agathos uit Geertruidenberg op het programma. Omdat een aantal heren van Tenderfeet andere verplichtingen had, moest de ploeg deze wedstrijd 3 spelers missen. Uit voorzorg speelden Wouter van Hoof en Rein Megens, die met hun eigen team die middag al in Geertruidenberg moesten spelen, deze wedstrijd met de Heren 1 mee.

Op deze manier kon het gemis van de 3 afwezige spelers opgevangen worden. En kon Tenderfeet met 9 man aan de warming-up beginnen.
In de eerste periode werd meteen de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. Dit uitte zich op het veld in twee aspecten. Beide teams gaven veel ballen weg en maakte in de afronding veel fouten, daarnaast begonnen beide teams zeer fysiek onder de borden. Na een rommelig eerste kwart kon Tenderfeet echter redelijk tevreden zijn met een voorsprong van 14 – 9.

De wedstrijd bleef ook in het tweede kwart vrij rommelig en beide teams gingen niet goed met de kansen om. Tenderfeet pakte echter wel een aantal goed steals waarna de break  er af een toe uit kwam. Helaas werden deze kansen ook niet altijd even goed afgemaakt. Zo was Ron v/d Berg bij een open kans iets te enthousiast bij een dunkpoging en lanceerde hij de bal in plaats van door het netje via de ring richting plafond. Dit was reden voor de bank van Agathos om flink hun mond open te trekken richting de spelers van Tenderfeet, iets wat de gehele wedstrijd aan bleef houden.

Het tweede en derde kwart ging qua score helemaal gelijk op, de beide teams scoorde ieder respectievelijk 14 en 15 punten in deze kwarten. Na 3 kwarten stond er dan ook een score van 38 – 43 in het voordeel van Tenderfeet op het scorebord.

Voor het vierde kwart werd door coach vd Akker nog maar eens duidelijk gemaakt dat de wedstrijd geconcentreerd uitgespeeld moest worden en dat hier niet verloren mocht worden. Dit was voor de heren uit Heeswijk-Dinther echter makkelijker gezegd dan gedaan. Door foutenlast moesten Dennis van Meurs en Bas de Laat het veld verlaten. Een domper voor Tenderfeet aangezien de lengte van beide spelers tot nu toe belangrijk was geweest onder de borden. Maar door goed werk van Rein Megens op aanvallend vlak werd dit probleem goed verholpen.

In de laatste minuten probeerde Tenderfeet de wedstrijd rustig uit te spelen maar zoals heel de wedstrijd al was ging dit heel moeizaam. Een aantal ballen werd achteloos weggegooid en dit zorgde voor makkelijke scores van de tegenstander. Dit werd echter wel gecompenseerd door een aantal goede tactische spelletjes bij het innemen van de bal. Hieruit kreeg Tenderfeet de nodige scores. Met als mooiste actie een pass dwars door de verdediging waaruit Koen Broeren makkelijk kon scoren. Uiteindelijk kon Tenderfeet de voorsprong vasthouden en kwam de eindstand op 56 – 59 te staan. Een te moeizame en een iets te fysieke wedstrijd.