Basketbal

bc_tenderfeetZaterdag 8 januari stond de wedstrijd Flesbek Den Bosch(Kees Akerboom senior & co.) – Tenderfeet heren 1 op het programma. Flesbek is een team dat in totaal meer dan 400 jaar basketbalervaring op het hoogste niveau heeft, maar tegenwoordig strijd met de heren van Tenderfeet in de subtop van de 1e klasse F. Tenderfeet was erop gebrand een goed resultaat te behalen want bij winst zouden zij naast de Bosschenaren op de derde plaats in de competitie komen. Het eerste kwart begon voortvarend. Coach van den Akker stuurde een gretig team het veld in wat flink op snelheid moest aanvallen. Topspelers van weleer als Kees Akerboom en Jan Dekker kunnen nog steeds een aardig balletje gooien, maar zijn, met alle respect, niet de snelste meer. Het eerste kwart liepen de aanvallen zeer goed en verdedigend waren de zaken ook goed op orde. Het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 19-9 in het voordeel van de heren van Tenderfeet.

Het tweede kwart liep gelijk op, Tenderfeet behield zijn voorsprong maar Flesbek kwam steeds beter in hun spel. Door sterk verdedigend werk van Pim Broeren kwamen de schutters van Flesbek niet goed in stelling, maar onder de borden werden de lange mannen van Flesbek steeds gevaarlijker. Aan het einde van kwart 2 gingen nog enkele driepunters door het net waarmee Tenderfeet het derde kwart kon beginnen met een voorsprong van 12 punten.

Het derde kwart begon Tenderfeet sterk. Flesbek voelde zich genoodzaakt een time-out te nemen waarna de verdediging werd aangescherpt. Tegenvaller voor de heren uit Heeswijk-Dinther was het uitvallen van Koen Broeren met een onduidelijke enkelblessure. Flesbek kroop stilaan steeds dichterbij. Tenderfeet probeerde met goed teamspel gaten in de verdediging van de Bosschenaren te krijgen, maar helaas was pech in de afronding er debet aan dat Tenderfeet hun voorsprong niet kon uitbreiden.

In het vierde kwart nam Tenderfeet door enkele goede aanvallen weer de leiding met 6 punten, toen toch de ervarenheid van Flesbek duidelijk werd. Flesbek ontregelde op slinkse wijze het aanvalsspel van de heren van Tenderfeet, en maakten zelf enkele gemakkelijke scores. Halverwege het laatste kwart was het stuivertje wisselen wie de leiding in de wedstrijd zou nemen.  Door een paar scores op rij nam Flesbek afstand, die ze tot het eind volhielden. Toch konden de heren van Tenderfeet met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken. Ze hadden verloren, maar ze hadden zichzelf in de wedstrijd niet verloren. Toch bleven de 2 punten in Den Bosch, en dat maakt het achteraf toch een zure nederlaag….

Maar lange tijd om trots op de prestatie, en te treuren over het verlies hebben de heren niet. De komende weken staan weer 2 wedstrijden op het programma tegen respectievelijk Rosmalen en Zaltbommel. Hier zullen punten gepakt moeten worden, willen de heren aan blijven haken bij de top van de competitie.