Basketbal

tenderfeet29 januari speelden de jongens onder 14 jaar een uitwedstrijd in Oss. De jongens hadden op donderdag een sterke training achter de rug en waren van plan de wedstrijd tegen de Ossenaren te winnen. En zo gezegd zo gedaan, de jongens wonnen wel heel gemakkelijk door sterk spel: 61-14.

De jongens schoten uit de startblokken en binnen mum van tijd hadden ze een voorsprong te pakken. Oss bakte er in de aanval helemaal niets van en wist in het eerste kwart niet te scoren. Dit kwam mede omdat de mannen uit Heeswijk-Dinther ontzettend goed verdedigden. Toch misten de mannen uit Heesijk-Dinther enkele gemakkelijke kansen waardoor het na de eerste helft 0-16 stond!

Het tweede kwart was moeilijker voor de jongens en werden maarliefst 10 punten weggegeven. De coaches moesten ingrijpen om ervoor te zorgen dat alles weer goed zou gaan. En dit werkte; iedereen scoorde weer en de verdediging werd aangescherpt. Bij rust stond het 10-36. Voornamelijk Stijn Verhoeven maakte veel punten omdat hij door zijn ploeggenoten goed vrijgespeeld werd. Hij maakte in de wedstrijd 26(!) punten.

Het derde en vierde kwart werden beide gemakkelijk gewonnen en in beide kwarten gaven de jongens maar 2 punten per kwart weg. Volgende week spelen de jongens onder 14 jaar tegen Den Bosch. Vorige week werd nip verloren omdat ze veel pech hadden in de afronding tegen de Bosschenaren, maar als de jongens spelen zoals ze tegen Oss speelden, is er een goede kans op de overwinning.