Basketbal

bc_tenderfeetZondag 6 februari stond voor de heren 1 van basketbalvereniging Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther de thuiswedstrijd tegen Agathos uit Geertruidenberg op het programma. Op voorhand een wedstrijd die gewonnen moest worden, kijkend naar het verschil op de ranglijst tussen de twee teams. Tenderfeet staat op een gedeelde 4e plaats in de subtop van de 1e klasse en de heren uit Geertruidenberg bezetten de 7e plek. Toch wisten de heren dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden, de uitwedstrijd werd maar met 2 punten verschil gewonnen.

Tenderfeet begon sterk en liep al snel uit naar een 12-4 voorsprong. Waar de heren uit Heeswijk-Dinther meteen de makkelijke scores meepikten, wisten de gasten weinig goede scoringskansen te creeeren. Ondanks het overwicht liet Tenderfeet Agathos in hun spel komen, waardoor zij toch dichterbij konden komen.  Na een time-out van coach van den Akker werden aanvallen beter uitgespeeld en wist Tenderfeet met een voorsprong van 22-14 het tweede kwart in te gaan. In het tweede kwart leek Agathos de aansluiting te vinden door 2 gemakkelijke lay-ups totdat de scoringsmachine van Tenderfeet begon te lopen. In de laatste 3 minuten maakten de heren van Tenderfeet 14 punten, waaronder een driepunter in het eindsignaal door Jan Mikkers. De stand bij rust was 41-23 in het voordeel van Tenderfeet.

Met deze boost ging Tenderfeet ook het derde kwart fel van start. Door sterke inside scores van Bas van Loon en Dennis van Meurs sloeg Tenderfeet het beslissende gat. Agathos had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van Tenderfeet en de frustratie bij enkele spelers zorgde ervoor dat het spel fysieker en grimmiger werd. Agathos mocht van geluk spreken dat Tenderfeet pech had in de afronding, anders zou het een regelrechte afgang voor de gasten uit Geertruidenberg worden. Maar gedurende de terugreis naar Geertruidenberg zullen ze zich soms toch eens achter de oren krabben , en realiseren dat ze gewoon weggespeeld werden door het sterrenensemble van BC Tenderfeet. Tenderfeet speelde het vierde kwart met Agathos. Ron van den Berg had dé kans om de vernedering voor de gasten compleet te maken, maar helaas miste hij een dunk-poging.

De eindstand van de wedstrijd was uiteindelijk 80-50. Een stand die coach van den Akker tevreden stemt, en zeker met het oog op de komende wedstrijd tegen Zaltbommel, een postieve opsteker en een goede boost voor het zelfvertrouwen. 19 februari speelt Tenderfeet in Zaltbommel, deze wedstrijd zal uitwijzen wie alvast een voorschot mag nemen op de 4e plaats in de eerste klasse.