Basketbal

bc_tenderfeetOp zondag 20 feb staat in de vroege ochtend de wedstrijd Tenderfeet ju-14 tegen Slamdunk u-14 op het programma. Een tegenstander waar in de eerst seizoenshelft een keer met 1 punt verschil van gewonnen  en een keer van verloren werd. Voor de ju-14 van Tenderfeet zou winst de 4e gewonnen partij op rij betekenen. En omdat Stef van Lieshout daarbij ook nog eens jarig was op de wedstrijddag zou een gewonnen wedstrijd extra mooi zijn.

Ondanks het zeer vroege tijdstip van 9u ´s ochtends was iedereen van Tenderfeet op tijd aanwezig en ook de tegenstander uit Heesch hadden hun weg naar de Zaert kunnen vinden.
Omdat er verder geen andere wedstrijden in de Zaert gespeeld werden op dit tijdstip konden de jongens een keer op het grote veld spelen. Dit was voor Tenderfeet een voordeel want de ju-14 begonnen deze wedstrijd met 10 man. De tegenstander moest het doen met 7 man en dit was voor Tenderfeet het teken om veel op snelheid te spelen en de tegenstander moe te maken.
In het eerste kwart was duidelijk dat de jongens begrepen hadden dat er snel gespeeld moest worden, dit was vooral te zien in de verdediging en de omschakeling naar de aanval. De jongens van Tenderfeet pakte goed hun mannetje op in de verdediging en kwamen er bij het veroveren van de bal snel uit voor een aantal makkelijke scores. Dit kwart werd dan ook afgesloten met een overtuigende 24 – 10 voorsprong voor de jongens uit Heeswijk-Dinther.
Deze vrij ruime voorsprong was het teken voor de coaches van de jongens om veel door te wisselen en iedereen veel speeltijd te geven. De verschillende samenstellingen van spelers in het veld zorgde er in het tweede kwart voor dat de voorsprong met 4 punten uitgebouwd kon worden. Tenderfeet ging dus met een score van 39 – 21 de rust in.
In de rust werd aan de spelers duidelijk gemaakt dat in er in de rest van de wedstrijd veel gewisseld zou worden en dat de concentratie hoog moest blijven. In voorgaande wedstrijden was het namelijk al voorgekomen dat de jongens de concentratie verloren bij een ruime voorsprong en de tegenstander onnodig terug kwam in de wedstrijd.

Aan het begin van het 3e kwart leek het even of dit weer zou gebeuren. Door onoplettendheid in de verdediging van Tenderfeet kon Slamdunk 2 gemakkelijke scores maken. Na een time-out waren de jongens weer op scherp gezet en was de verdediging weer op orde. Toch was de tegenstander uit Heesch wat beter in de wedstrijd gekomen en scoorden beide teams 14 punten in dit kwart.
De eerste helft van het vierde kwart verliep hetzelfde als het derde kwart en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Omdat er nog steeds een ruime voorsprong op het scorebord stond werd door coach Jan Mikkers besloten om wat nieuwe dingen uit te proberen. Zo kregen de jongens de opdracht een full-court press op te zitten. Dit houdt in dat er meteen druk wordt gezet op de tegenstander over het gehele veld. Deze vorm van verdediging leverde makkelijke scores op voor Tenderfeet maar op momenten dat het niet goed stond ook makkelijke scores voor de tegenstander. Ook dit kwart scoorden beide teams een gelijk aantal punten. De eindstand kwam hiermee op 71 – 53 in het voordeel van Tenderfeet.

De jongens uit Heeswijk-Dinther hebben een zeer goede teamprestatie geleverd en verdienen allemaal complimenten op hun spel. Vooral Mass van Zutphen was scorend goed bezig met 28 punten.

De volgende wedstrijd van de Ju-14 is op 20 maart om 10u in de Zaert tegen OBC uit Oss, hopelijk kunnen de jongens er hier 5 gewonnen wedstrijd op rij van maken.