Basketbal

01022011_tenderfeetheren_01Zaterdag 26 februari stond voor de basketballers van heren 1 van BC Tenderfeet de uitwedstrijd tegen Zaltbommel op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd, aangezien beide teams op gelijke hoogte stonden in de competitie. Tevens waren de heren van Tenderfeet gebrand de wedstrijd te winnen om revanche te nemen van de onnodige verliespartij aan het begin van het seizoen.

Toch liep de wedstrijd uit op een teleurstelling. Het was een wedstrijd die (ondanks dat de stand doet vermoeden) alle kanten op had kunnen gaan: 61-45 was de eindstand.

Het eerste kwart begon Tenderfeet redelijk goed. Toch hadden de heren vanaf het eerste fluitsignaal moeite om snel spel te spelen tegen de ervaren spelers uit Zaltbommel. Toch werden aanvallen goed uitgespeeld en kwamen er goede scores uit voornamelijk schoten van afstand. Helaas wist Tenderfeet niet door te drukken waardoor een kleine afstand werd genomen, waardoor Zaltbommel aansluiting bleef houden. Het tweede kwart begon voor de heren van Zaltbommel beter dan voor de mannen uit Heeswijk-Dinther. Waar Zaltbommel een aantal gemakkelijke scores maakte, verzuimde Tenderfeet enkele gemakkelijke scoringskansen om te zetten in punten. Toch werd het kwart afgesloten met een minimale voorsprong van 1 punt, door een knappe score van Ron van den Berg in het eindsignaal.

Diezelfde Ron van den Berg kreeg in het derde kwart, geheel onterecht, zijn derde en vierde fout aangesmeerd door de scheidsrechters. Deze scheidsrechters drukten steeds heviger een stempel op de wedstrijd door ieder kleinigheidje af te fluiten en te bestraffen met een fout. Deze dwalingen zorgden niet voor beter basketbal maar zorgden er juist voor dat het spel fysieker werd. Het gevolg was dat er in het derde kwart in totaal 3 technische fouten en 2 opzettelijke fouten werden uitgedeeld door het duo uit Nuenen. Helaas wisten de heren van Zaltbommel hier beter mee om te gaan en hielden de spelers van Tenderfeet hun hoofd er soms niet meer bij.

Het roerige derde kwart kwam ten einde en met een achterstand van 5 punten werd het vierde kwart gestart. Coach van den Akker spoorde zijn mannen fel aan om toch te proberen de overwinning uit het vuur te slepen. Weer kregen de scheidsrechters een negatieve hoofdrol toebedeeld, door aan beide kanten legale acties af te sluiten en de meest onbesuisde acties door te laten gaan. Tenderfeet schakelde over op een man-to-man verdediging om Zaltbommel nog extra onder druk te zetten. Dit gaf het duo natuurlijk extra reden om nog eens extra op hun fluit te blazen, wat resulteerde in zowel een Technische Fout voor coach van den Akker als voor Pim Broeren. Beiden zeer discutabel en wellicht onterecht, maar dit hielp de heren uit Zaltbommel om via vrije worpen de broodnodige scores te pakken en de wedstrijd uit te spelen. De uiteindelijke stand was 61-45.

De heren van Tenderfeet zullen moeten zorgen dat de neuzen weer dezelfde kant op komen te staan, met nog 4 wedstrijden voor de boeg. De komende wedstrijd is tegen het team Flesbek uit Den Bosch, met onder andere Kees Akerboom senior in de gelederen. Deze wedstrijd wordt op zondag 20 maart gespeeld. Deze wedstrijd beloofd weer ontzettend spannend te worden, dus graag nodigen wij u uit om 20 maart om 11.45 de heren van Tenderfeet aan te komen moedigen!