Basketbal

bc_tenderfeetZondag 3 april speelden de heren 1 van basketbalvereniging Tenderfeet tegen EVBV Octopus uit Vught. In een spannende wedstrijd verloren de heren uit Heeswijk-Dinther-Loosbroek geflatteerd met 67 – 45.
Ondanks enkele vervelende nederlagen gingen de heren van Tenderfeet de wedstrijd tegen de nummer 2 van de 1e klasse tegemoet. Er waren enkele tactische aanpassingen gedaan waardoor er meer schwung in het spel van Tenderfeet zou komen. Tegen de heren uit Vught lukte dit enigszins maar het geluk ontbrak vaak en de bank van Vught heeft gewoonweg meer ervaring en kracht. Het eerste kwart begon Tenderfeet sterk en nam zelfs een voorsprong, totdat de heren uit Vught de lange afstand schutters vonden. Maar liefst 4 driepunters vlogen de laatste 3 minuten door het netje waardoor Vught een kleine afstand kon nemen. Dit betekende niet dat Tenderfeet bij voorbaat opgaf en met hard werken kwamen de heren beter in de wedstrijd. Tenderfeet mocht het zichzelf verwijten dat ze de leiding niet overnamen van Vught want vele vrije worpen (maar 28% was raak over gehele wedstrijd) en gemakkelijke inleggertjes werden gemist. Na 2 kwarten was de stand 47-24.

In de tweede helft veranderde de coach verdedigend de tactiek om de schutters aan banden te leggen. Dit had effect want Vught wist het derde kwart maar 5 punten te scoren. De wedstrijd was in feite gespeeld, maar dit betekende niet dat beide teams gas terug namen. Het laatste kwart werd een spektakel waarbij het publiek getrakteerd werd op een aantal schitterende acties. Allereerst was het de beurt aan de uitblinker aan Vughtse zijde die met een tweehandige dunk het publiek in haar handen deed klappen. Even later deed Ron van den Berg hier nog een schepje bovenop door in kort tijdsbestek twee keer snoeihard te dunken.

Met het oog op komende wedstrijden tegen enkele laagvliegers was deze wedstrijd goed voor het zelfvertrouwen. Tenderfeet bleek 2 kwarten minimaal gelijkwaardig aan het hooggeplaatste Vught.

Black Eagles Rosmalen – BC Tenderfeet Ju-14

De jongens onder 14 jaar van BC Tenderfeet verloren deze week van The Black Eagles uit Rosmalen. Het was een mooie wedstrijd met als eindstand: 60 – 53. De jongens hadden dus laten zien dat zij een waardige tegenstander waren. De opening was sterk want de eerste score was van Tenderfeet. Vergeleken met de vorige wedstrijd tegen dit team speelden we veel beter.

De tegenstanders waren zeker goed, maar de jongens lieten zich niet kennen. Het teamspel en het verdedigen ging bij iedereen erg goed. De eindstand van het eerste kwart was 14 – 12. Dat was beter dan de vorige keer zodat de jongens sterker speelden. De jongens toonden goed teamspel desondanks het weinige wisselen van spelers. Daardoor werden sommige moe en gingen ze de 2de helft in met 32-24.

De jongens uit Heeswijk-Dinther hadden veel balbezit, maar jammer dat ze te weinig scoorden. De tegenstander was fel omdat dit hun kampioenswedstrijd was. In de derde periode gingen we full-court press spelen. Dat hielden de jongens de hele wedstrijd goed vol maar er moet nog wel geoefend worden dat ze niet te vergeten meteen bij hun tegenstander moeten gaan staan. Na nog intensief doorspelen was de eindstand 60 -53. De hele wedstrijd maakten de jongens minder fouten in vergelijking met andere wedstrijden dus dat was een goede verbetering. In een mooie wedstrijd hebben de jongens, die volgende week hun tweede plaats kunnen veiligstellen zich een waardig en lastige tegenstander getoond voor de kampioen.