Basketbal

bc_tenderfeetOp zondag 3 april stond de wedstrijd tegen de zogenaamde basketbalsterren uit Weert op het programma. Tegen Weert is al twee keer nipt verloren, dus de dames van Tenderfeet waren er op gebrand deze wedstrijd wel te winnen.
Met een hoop supporters aanmoedigend op de tribune, begon Tenderfeet goed aan de wedstrijd. Door goede passes en individuele acties werden er goede scoringskansen gecreëerd en deze kansen werden dan ook benut. Verdedigend stonden de meiden van Tenderfeet ook sterk. Weert had moeite met de zone-verdediging van Tenderfeet en de frustraties liepen dan ook al snel op bij de tegenstander. Tenderfeet bleef rustig hun eigen spel spelen en sloten dit kwart dan ook af met een stand van 12-6.

In het tweede kwart leek de rust wat wedergekeerd bij de dames van Weert. Tenderfeet begon slordiger te spelen en er werd onnodig balverlies geleden. De scores gingen gelijk op. Na een time-out van coach Broeren en Coach vd Oetelaar werden weer even de spreekwoordelijke puntjes op de I gezet. De dames van Tenderfeet waren er weer met hun koppie bij en gingen vrolijk verder met scoren. Door enkele goede passes werden verschillende medespeelster in goede scoringsposities gebracht en dit bracht dan ook de nodige punten op.

Tussenstand: 22-17

Het derde kwart is vaak niet het kwart van Tenderfeet. Door onnodige fouten en balverlies kwamen de Weertse dames nog terug en kwamen zelfs even op een voorsprong(24-25). Hier konden ze echter niet lang van genieten, want door deze achterstand  wist Tenderfeet dat ze de wedstrijd zomaar niet cadeau kregen en er dus extra hard gewerkt moest worden voor de overwinning. Zo gezegd, zo gedaan. Het derde kwart bleek nu wel het kwart van Tenderfeet te worden. Weert schakelde van een full-courd-press verdediging over naar een zone-verdediging, een verdediging waar Tenderfeet wel raad mee weet. Weert liet soms flinke steken vallen in deze verdediging waardoor Tenderfeet maarliefst 18 punten mocht maken. Het beslissende gat van 9 punten leek geslagen.

Tussenstand: 40-31

Het beslissende gat was toch niet geslagen..Het was duidelijk bij Weert dat zij de zege niet zomaar uit handen zouden geven. Tenderfeet kreeg weer een full-courd-press verdediging tegen, een verdediging waar zij het hele seizoen al moeite mee hebben. Dit bleek ook weer tegen Weert. Met nog een paar minuten op de klok slonk de voorprong aanzienlijk door wat snelle scores van Weert. De zenuwen sloegen toe bij de meiden uit HD en dit was ook te merken aan het spel. Er werd een time-out aangevraagd om er voor te zorgen dat de koppies er bij bleven. Er werd een tactiek besproken waar de kleine dames van Weert geen antwoord op hadden en zo werd de overwinning alsnog binnen gesleept.

Eindstand: 50-47