Basketbal

bc_tenderfeetOp zaterdag 9 april is het om 15:15 tijd voor de jongens onder 14 van Tenderfeet om weer een wedstrijd te gaan winnen. Er wordt deze keer uit in Heesch gespeeld. De afgelopen twee wedstrijden van de jongens werden verloren tegen de inmiddels zekere kampioen van de competitie Black Eagels. Tenderfeet staat op het moment tweede en een overwinning op Heesch zou deze plek veilig stellen. Door de coaches werd duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd geconcentreerd begonnen moest worden en dat vanaf minuut 1 de verdediging strak moest zijn.

De jongens pikten dit goed op en in het eerste kwart werd meteen duidelijk dat Heesch weinig makkelijke scores zou gaan krijgen. Dit strakke verdedigen van de kant van Heeswijk-Dinther kostte wel een aantal persoonlijke fouten met maarliefst 10 vrije worpen voor Heesch als gevolg. Maar omdat Heesch niet 1 van deze vrije worpen wist te benutten bleken deze fouten zeer nuttig. De jongens van Tenderfeet speelden hun eigen kansen goed uit. Joris Jacobs en Mass van Zutphen gooiden er in dit kwart alle 18 punten van Tenderfeet  in. Dit zorgde voor een stand van 8 – 18 aan het eind van het eerste kwart.

Omdat al een vrij ruime voorsprong opgebouwd was besloten de coaches van Tenderfeet om wat te oefenen met andere verdedigingsvormen. Het tweede kwart werd er een fullcourt man tot man opgezet. Deze vorm van verdedigen vergt concentratie en een flink uithoudingsvermogen omdat er over het hele veld continu op de man verdedigd moet worden. Dat dit soms goed uit pakt en soms zorgt voor makkelijke scores van de tegenstander werd in dit kwart duidelijk. Tenderfeet scoorde in de eerste 6 minuten van dit kwart 20 punten en Heesch maar 6. In de laatste paar minuten van dit kwart waren de rollen echter iets omgedraaid en scoorde Tenderfeet niet meer en kon Heesch 8 punten op het scorebord zetten. De stand bij rust was dan ook 22 – 38.

Voor het 3e kwart werd besloten weer de vertrouwde verdedigingsvorm te gebruiken om ook het wisselen in verdedigingsvormen te kunnen oefenen. Dit kwart verliep nagenoeg hetzelfde als het tweede kwart. Tenderfeet wist in de eerste 6 minuten weer flink te scoren met maar liefst 23 punten, daarbij hielden ze de verdediging strak en scoorde Heesch maar 4 punten. Het einde van dit kwart verliep echter weer een stuk minder, Heesch scoorde weer meer en Tenderfeet wist maar 2 keer te scoren. Toch was door het goede begin de score  verder uitgebouwd en stond het bij het beginnen van het laatste kwart 38 – 65.

In het laatste kwart werd er goed en geconcentreerd gespeeld. Bijna iedereen had zijn scores mee kunnen pakken in deze wedstrijd en er werd veel doorgewisseld waardoor iedereen veel speeltijd kreeg. In dit laatste kwart kon Joris Jacobs flink wat ballen door het netje gooien en werd de voorsprong op deze manier nog wat verder uitgebouwd. Omdat er nu een heel ruime voorsprong op de borden stond kon er wat losser gespeeld worden en was er op het eind van de wedstrijd nog even de tijd om het publiek te vermaken. De jongens wilden allemaal graag spelletje 5 spelen en dit gebeurde dan ook in de laatste seconden van de wedstrijd. Bij spelletje 5 ontvangt 1 speler de bal ruim buiten de driepuntlijn en roept “5”, op dit teken laat de rest van het team zich op de grond vallen. Het is hierbij de bedoeling dat de tegenstander verward raakt en geen oog meer heeft voor de bal. In deze wedstrijd lukte het spelletje perfect en kon er een vrije lay-up gescoord worden.

Na deze mooie afsluiting stond de eindstand van 52 – 82 op het bord, een zeer ruime overwinning voor Tenderfeet.

Het team heeft uistekend gespeeld en een echte teamprestatie geleverd. Vooral de verdediging was zeer strak en iedereen heeft geconcentreerd gespeeld. Grote uitblinker aan de kant van Tenderfeet was deze wedstrijd Mass van Zutphen die 36 punten wist te maken en hiermee het clubrecord van dit seizoen in handen heeft.

Maar het meest belangrijke gevolg van deze winst is toch wel de zekere 2e plaats in de competitie voor de JU-14 van Tenderfeet.