Basketbal

bc_tenderfeetZondag 19 april stond voor de heren 1 van basketbalvereniging Tenderfeet de wedstrijd tegen laagvlieger Springfield heren 2 uit Berlicum op het programma. Vooraf een lastige wedstrijd omdat de heren uit Heeswijk-Dinther een periode van nederlagen achter de rug hadden en de heren uit Berlicum enkele overwinningen hadden gepakt. Toch hervond Tenderfeet de vorm en won het de wedstrijd gemakkelijk met 57 - 34.

Het was in de beginfase duidelijk dat Tenderfeet wilde winnen. De mannen gingen furieus van start en wisten binnen mum van tijd een 8-0 voorsprong te pakken. Na 4 minuten wist Springfield pas de eerste score te maken. Het was opmerkelijk hoe slap de verdediging van Berlicum was. Er kon door de heren uit Heeswijk-Dinther op het gemak naar de vrije man gezocht worden. De spelverdelers kregen alle ruimte om de vrije mensen van goede scoringskansen te voorzien. Door snel en goed spel stond het na het eerste kwart 20 - 4. Deze score had toch veel hoger moeten zijn omdat enkele te gemakkelijke kansen gemist werden. Het missen van deze scoringskansen brak het tweede kwart op. Berlicum wist het net wat gemakkelijker te vinden en wist de aanvalsdrift van Tenderfeet te stoppen. Berlicum won het kwart met 10 - 15 waardoor de stand na 2 kwarten op 30 - 17 kwam.

In de rust werd de ploeg op scherp gezet en dit wierp haar vruchten af. De mannen uit Heeswijk-Dinther liepen uit naar een voorsprong van 18 punten verschil tegen het einde van het derde kwart. Het was dus het vierde kwart zaak de wedstrijd uit te spelen en Tenderfeet werd hierbij geholpen door de tegenstander. Door commentaar op de leiding hielpen zij Tenderfeet aan veel "gratis" scores door toegewezen vrije worpen. De maximale voorsprong dit kwart was 27 punten. Tenderfeet liet de laatste speelminuten de teugels wat vieren waardoor de uiteindelijke eindstand van 57 - 34 op het scorebord verscheen. Na achtereenvolgende wedstrijden waarbij een nederlaag geslikt moest worden was dit een opsteker aan het eind van het seizoen.
14 Mei speelt Tenderfeet haar laatste wedstrijd tegen EBBC uit Den Bosch waarbij eventueel een 5e plek veiliggesteld kan worden.