Basketbal

bc_tenderfeetZondag 25 september  stond voor de Heren 1 van basketbalclub Tenderfeet de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Net als vorig seizoen werd er gestart met een uitwedstrijd tegen EBBC uit den Bosch. Na weken van trainen zonder competitiewedstrijden waren de heren wel toe aan een echte wedstrijd. In de voorbereiding is één oefenwedstrijd gespeeld, deze werd verloren en liet nog heel wat te wensen over qua spel. Met het doel voor dit seizoen de 4e plaats of hoger wat het van belang dat deze wedstrijd gewonnen werd.

De wedstrijd tegen EBBC begon redelijk. Het verdedigende werk van de heren van Tenderfeet was in de eerste minuten sterk waardoor en een aantal keer snel omgeschakeld kon worden naar een snelle aanval. Dat het wedstrijd ritme er nog niet helemaal in zat was te merken aan een aantal makkelijke ballen die gemist werden. De sterke verdediging en de gemiste kansen zorgden voor een lage score in de eerste 5 minuten. Maar in het tweede deel van het eerste kwart kwam de aanval van Tenderfeet op gang en werd er vooral onder de borden veel gescoord. Dit resulteerde in een tussenstand van 13 – 21 na het eerste kwart.

Dat de verdediging goed zat bleek vooral in het tweede kwart. Hier hielden de mannen uit Heeswijk-Dinther het zo goed dicht dat EBBC in de eerste 7 minuten van dit kwart slechts  1 punt konden maken. Tenderfeet bracht het er beter vanaf met de scores en wisselde inside spel af met afstandschoten. De tactische spelletjes werden goed uitgespeeld en de vrije man werd soepel gevonden met als resultaat een aantal mooie passes met hele mooie scores tot gevolg. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong aardig uitgebouwd werd en er in de rust 17 – 38 op het scorebord stond.

In de rust werd er door coach vd Akker op gehamerd dat de concentratie hoog moest blijven en iedereen zijn hoofd erbij moest houden. Dit is in voorgaande seizoenen lastig gebleken en het zou goed zijn als deze wedstrijd eens geconcentreerd uitgespeeld kon worden. Dit lukte de eerste paar minuten van het 3e kwart vrij goed want EBBC had wederom moeite met scoren en zetten pas in de 4e minuut hun eerste score van de tweede helft op het bord. Tenderfeet speelde in deze eerste minuten hun spelletjes goed door en alles spelers in het veld konden hun scores mee pakken. Het tweede deel van het 3e kwart verzwakte de verdediging van Tenderfeet en kon EBBC makkelijker score, dit concentratie verlies in de verdediging sloeg over op de aanval. De spelletjes werden niet meer goed uitgespeeld en er werd te snel van buiten af geschoten. De frustratie was van het spel van Tenderfeet af te lezen en de spelers van den Bosch speelden hier op in door misselijke foutjes te maken buiten het zicht van de scheidsrechter. Dit leidde uiteindelijk aan het eind van het 3e kwart tot een onsportieve fout van de kant van Tenderfeet. Beide teams hadden toch aardig wat gescoord dit kwart en de stand na 3 kwarten spelen was 39 – 61.

Voor het laatste kwart kregen de heren nog een preek van coach vd Akker over het concentratie verlies en de boodschap dat het echt beter moest. Maar het 4e kwart begon zoals het 3e geëindigd was. Te snelle schoten en geen geduld in de aanval. EBBC wist langzaam maar zeker een stukje dichterbij te komen en 3 minuten voor het einde voelde coach vd Akker zich genoodzaakt een time-out te pakken. EBBC wast tot op 15 punten genaderd en als het spel zo door ging kwamen ze gegarandeerd nog dichterbij. De heren namen deze waarschuwing ter harte en speelden na deze time-out weer met dezelfde intensiteit als de eerste helft. Dit zorgde weer voor een aantal mooie scores en het spel zag er weer soepel uit.  Uiteindelijk is de score uitgekomen op 55 – 72 en was de eerste overwinning van het seizoen een feit. De volgende wedstrijd is wederom in den Bosch alleen nu tegen de oude profs van Flesbek. Het spel van Tenderfeet is veelbelovend alleen de concentratie zal de gehele wedstrijd hoog moeten zijn om Flesbek te kunnen verslaan.

Scores: Ron vd Berg 25, Jan Mikkers 13, Dennis v Meurs 12, Bas v Loon 9, Pim Broeren 5, Koen Broeren 4, Bas de Laat en Wouter v Hoof 2