Basketbal

bc_tenderfeetZaterdag 1 oktober stond voor de heren 1 van basketbalvereniging Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther de uitwedstrijd tegen Flesbek ’98 uit Den Bosch op het programma. Het vorige seizoen bleek dit voor de heren een lastige tegenstander. Dit jaar bleken de heren letterlijk en figuurlijk een maatje te klein voor de heren uit Den Bosch.

Het duurde even vooraleer Tenderfeet goed in de wedstrijd zat. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Flesbek met een 12-2 “run” in het eerste kwart. Tenderfeet herpakte zich en wist met name onder de borden goede scoringskansen te creëren en te benutten. Even leek het met 7 punten op rij dat Tenderfeet een gaatje kon slaan maar door scores van Akerboom sr. wist Flesbek in het spoor van Tenderfeet te blijven.  Bij rust was de voorsprong van Tenderfeet geslonken tot 1 punt.

Het derde kwart startte voor beide teams moeizaam. Flesbek onttrok zich eerder van het moeizame spel dan de mannen uit Heeswijk-Dinther, omdat zij wél de toegekende vrije worpen konden benutten. Mede door het missen van enkele (wat later bleek) cruciale vrije worpen in het derde kwart, kwam Flesbek op voorsprong. Er waren nog 10 minuten te spelen en de mannen uit Heeswijk-Dinther spoorden zich aan om het geslagen gat te dichten. Er leek een wederopstanding in de maak want door snel spel kwamen de heren tot 4 punten terug. Flesbek pakte een slimme time-out om Tenderfeet uit het ritme te krijgen en dit bleek te werken. Het spel werd slordig, wat Flesbek de mogelijkheid gaf de wedstrijd uit te spelen. Alles of niets; het mondde helaas uit in niets.

Ondanks het verlies was het zeker geen slechte wedstrijd voor Tenderfeet. Soms ontbreekt het geluk, en in deze wedstrijd werd duidelijk dat dit keer het geluk niet aan de zijde van Tenderfeet was. Komend weekeinde staat de wedstrijd tegen BC Bladel op het programma. Het verleden tussen beide teams is aansprekend en het beloofd een gelijkwaardige wedstrijd te worden.