Basketbal

logo_bc_tenderfeetDe basketballers van BC Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther hebben goede zaken gedaan in de eerste klasse. Laagvlieger Vossenberg uit Oudenbosch werd na een moeizame wedstrijd verslagen. Met een overwinning van 64-62 kunnen de heren weer omhoog kijken op de ranglijst.

Gedurende de eerste minuten van het eerste kwart leek Tenderfeet een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. Na enkele minuten stond er een 8-2 voorsprong op het scorebord en de aanvallen liepen soepel. Desondanks wist Tenderfeet dit spel niet vast te houden. Vossenberg wist gemakkelijke scoringskansen te creëren en wist naast Tenderfeet te kruipen.

Het tweede kwart liep gelijk op. Dit was debet aan het feit dat enkele Tenderfeet spelers hun vizier niet op scherp hadden staan. Mede door een flink aantal blessures en absenties was dit nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen dat de heren compleet waren.  Wedstrijdritme ontbreekt en de normaal gesproken gemakkelijke scoringskansen werden onbenut gelaten.

Toch ging Tenderfeet met een 42-41 ruststand het derde kwart in. In dit kwart leek alles goed te komen want de heren uit Heeswijk-Dinther liepen in no-time uit naar 54-43. Na een time-out van de bezoekers leek het wel of de basket was dicht getimmerd. Alle schotpogingen van de zijde van Tenderfeet werden gedurende een tijdsbestek van vijf minuten gemist waardoor Vossenberg wederom de aansluiting bij het eigenlijk veel sterkere Tenderfeet vond.

Het vierde en tevens laatste kwart leek beslissend te worden. De mannen zetten elkaar nog eens flink op scherp dat deze wedstrijd hoe dan ook gewonnen moest worden. Het waren de twee “Bassen” van het team die wat betreft de scores Tenderfeet bij de hand namen. Bas de Laat speelde zich enkele keren goed vrij onder de basket en ook Bas van Loon was de strakke verdediging te slim af. De laatste secondes van de wedstrijd waren bloedstollend. Door een benutte vrije worp kwam Vossenberg tot op twee punten. Desondanks bleef Tenderfeet zeer rustig aan de bal en wisten zijn de wedstrijd uit te dribbelen. De opluchting was na de wedstrijd van de gezichten van coach van den Akker en de heren af te lezen…

Over twee weken, 27 november, speelt Tenderfeet tegen naaste concurrent Black Eagles uit Rosmalen, wat wederom een overwinning op móet leveren. Wilt u ook een wedstrijd bijwonen van een team van basketball vereniging Tenderfeet of meer informatie? Bezoek dan de website www.tenderfeet.nl!