Basketbal

357112_sports_-_basketballDe heren 1 van Tenderfeet speelden op zondag 29 november thuis tegen de Black Eagles uit Rosmalen. Het vroege tijdstip van 11:45u werd deze keer, naast de spelers van de tegenstander, ook niet heel erg gewaardeerd door een aantal spelers van Tenderfeet.  De zaterdagavond had bij enkele spelers zijn sporen nagelaten. Dit is achteraf gezien misschien ook wel een rede geweest van de zwakke start van de kant van Tenderfeet.

Het eerste kwart ging er bij de heren uit Heeswijk-Dinther veel fout. In de aanval werden veel ballen gemist en in de verdediging werd niet fel genoeg op de man verdedigd waardoor Black Eagles makkelijk kon scoren. De matige aanvallende prestatie van Tenderfeet en de makkelijke scores van Black Eagles zorgden ervoor dat er na het eerste kwart een stand van 9 – 20 op het scorebord te zien was. Door dit slechte kwart begon de frustratie er bij de heren van Tenderfeet in te sluipen, er werd gemopperd op elkaar en op de scheidsrechter. Coach vd Akker was duidelijk in zijn commentaar naar de heren toe, er moest als een eenheid gespeeld worden en daar paste geen frustratie bij.

Dat de spelers iets met dit commentaar deden bleek in het tweede kwart. Er werd als een eenheid gespeeld en door een hoge balrotatie in de aanval werden de scores veel makkelijker gevonden. Tenderfeet kreeg veel kansen onder de borden en dit leidde tot simpele scores en tot veel vrije worpen. Black Eagles bleef dit kwart hetzelfde spelen als het eerste en dit zorgde er voor dat zij dit kwart 19 punten konden maken. Het verschil lag duidelijk in de aanval van Tenderfeet want de thuisploeg kon dit kwart maar liefst 28 punten op het scorebord bijtekenen. Op slag van rust kon Black Eagles met een knappe score nog net de voorsprong vasthouden, een ruststand van 37 – 39.

Coach vd Akker had in de rust niet veel meer te zeggen dan de heren duidelijk te maken dat het spel van het tweede kwart vastgehouden moest worden.

De tweede helft bleken beide teams zeer goed aan elkaar gewaagd. Beide teams verdedigde goed in dit kwart waardoor er niet veel gescoord werd. Beide teams scoorde in dit kwart 11 punten waardoor er met een stand van 48 – 50 aan het laatste kwart begonnen werd. De wedstrijd lag dus nog geheel open en het team dat het laatste kwart naar zich toe kon trekken zou deze wedstrijd gaan winnen.

Het laatste kwart ging Black Eagles op dezelfde voet verder als de rest van de wedstrijd en probeerden ze de verdediging van Tenderfeet weer te bestoken met 3 punters. De guards van Tenderfeet zorgde er echter met slim positie spel en een strakke schotverdediging voor dat Black Eagles dit kwart niet één driepunter kon raken. In de aanval werd door Tenderfeet ook dezelfde tactiek gebruikt als in de rest van de wedstrijd en werden vooral de scores inside gezocht. Er werd veel gebruik gemaakt van de lengte van Dennis van Meurs en de center van Heeswijk-Dinther kon dan ook aardig wat punten maken in de belangrijke kwart.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de verdediging, Tenderfeet kon twee belangrijke steals pakken waaruit twee cruciale scores gemaakt konden worden, Bas van Loon speelde hierin een belangrijke rol want door zijn steal en score was de stand met nog 1 minuut te spelen 67 – 64 in het voordeel van Tenderfeet. Ondanks een strakke verdediging kon Black Eagles toch tot op 1 punt komen door een knappe score van dichtbij.

Omdat er nog weinig tijd was moest Black Eagles hopen op een fout van Tenderfeet. De thuisploeg wist echter de rust te bewaren en de bal in de aanval in de ploeg te houden. Dit zorgde er voor dat Black Eagles iets moest forceren en opzettelijk overtredingen ging maken. Ron v/d Berg kon met 20 sec op de klok de voorsprong voor Tenderfeet uitbouwen naar 3 punten, hij liet het na om zijn twee vrije worpen raak te schieten en dit zorgde er voor dat het aankwam op de verdedigende capaciteiten van Tenderfeet. Deze bleken sterk genoeg en na een gemist schot van Black Eagles kon Bart vd Oetelaar de rebound pakken en de bal vasthouden tot de klok op 0.00 stond.

Na dit spannende slot stapte Tenderfeet al winnaar van het veld, de eindstand had het minimale verschil van één punt, 67 – 66.

Scores: Ron vd Berg 27, Dennis v Meurs 19, Jan Mikkers 11, Bas v Loon 6, Bart vd Oetelaar 2, Pim Broeren 2