Basketbal

logo_bc_tenderfeetTenderfeet H1 stijgt een plaats op de ranglijst na overwinning. Na een week rust door het Sinterklaas weekend moesten de heren 1 uit Heeswijk-Dinther op zaterdag 10-12 op bezoek bij Springfield in Berlicum.
De vele blessures aan de kant van Tenderfeet zijn ondertussen in meer of mindere mate genezen en hierdoor kon Tenderfeet met een compleet team aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd begon voor beide teams niet goed, er werd slordig omgegaan met kansen en er werd heel weinig gescoord. Zo weinig zelfs dat het na 6 minuten spelen pas 2-1 stond voor Springfield. Coach vd Akker besloot hierop een time-out te nemen. In deze time-out benadrukte hij nog maar eens dat er 5 man op de bank zat en dat er veel gewisseld kon worden. Er moest dus hard gewerkt worden en dan vooral in de verdediging. Als de verdediging goed was zouden de scores vanzelf volgen.

Dat coach vd Akker hierin gelijk had bleek in de resterende minuten van het eerste kwart, Tenderfeet scherpte de verdediging aan en ging beter om met de kansen die ze creëerden. Dit zorgde er voor dat de minieme achterstand van de eerste minuten omgebogen was naar een voorsprong van 10 – 13.

In het tweede kwart werd er door beide teams een stuk beter gespeeld, dit was echter niet aan de teams te zien. Er werd aan beide kant op elkaar en op de scheidsrechters gemopperd. Ondanks dit gemopper werden er aan de kant van Tenderfeet goede aanvallen gespeeld en kwamen de scores een stuk makkelijker dan in het eerste kwart. Dit kwart werd dan ook wederom gewonnen door de heren uit Heeswijk-Dinther. Dit zorgde er voor dat Tenderfeet met een lichte voorsprong van 26 – 32 de tweede helft in ging.

In de rust werd nog maar een keer duidelijk gemaakt dat er niet op elkaar gemopperd moest worden maar dat er als team gespeeld moest worden. Dit kwam er in het derde kwart zeer goed uit. Er werden hele mooie aanvallen gespeeld waardoor de scores vrij gemakkelijk kwamen. Dat er goed als team gespeeld werd was te zien in de verdeling van de scores. Veel spelers konden hun scores mee pakken. Zoals de heren van Tenderfeet gewend zijn vielen veel van de scores onder het bord. Hierin speelde het voordeel in lengte van de bezoekers een grote rol. Het team van Springfield was over het geheel gezien een stuk kleiner en dit zorgde er voor dat Tenderfeet veel rebounds kon pakken. Dit was ook wel nodig want de ballen vielen er in de meeste gevallen niet in één keer in. Dit zeer goede kwart van de kant van Tenderfeet zorgde er voor dat de voorsprong maarliefst met 15 punten vergroot kon worden. Na het derde kwart was een score van 59 – 38 te zien.

Tussen het derde en laatste kwart in werd door Coach vd Akker om het vasthouden van de concentratie gevraagd. Tenderfeet stond dan wel aardig ver voor maar deze wedstrijd moest geconcentreerd uitgespeeld worden.

Dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is bleek vooral in het eerste deel van het vierde kwart. Tenderfeet ging was nonchalanter om met de kansen en de passing en scoorde hierdoor weinig. Hierdoor kon Springfield, die dit kwart een stuk beter om gingen met hun kansen, wat dichterbij komen. Tenderfeet kon zich nog enigszins herpakken maar kon niet voorkomen dat dit kwart met één punt verschil gewonnen werd door de heren uit Berlicum.

Al met al was het een redelijk goede wedstrijd van de kant van Tenderfeet, het begin moet maar snel vergeten worden en er moet vooral vertouwen gehaald worden uit het spel in het derde kwart. Als Tenderfeet volgende week een hele wedstrijd kan spelen zoals het nu in het derde kwart gedaan heeft moet er gewonnen kunnen worden van Flesbek. Nadat er in twee seizoenen drie keer van deze tegenstander verloren werd zijn de heren uit Heeswijk-Dinther er op gebrand om een keer te winnen van dit veteranen team uit ’s Hertogenbosch. Daarbij is de ranglijst niet onbelangrijk, Tenderfeet is door deze winst gestegen naar de 5e plaats. De doelstelling voor dit jaar is plaats 4 of hoger, een overwinning op Flesbek is een grote stap in de goede richting.