Basketbal

bc_tenderfeetVoor Tenderfeet H1 uit Heeswijk-Dinther stond de altijd moeilijke wedstrijd tegen Flesbek uit Den Bosch dit weekend op het programma. Tenderfeet had de laatste drie ontmoetingen met deze tegenstanders steeds verloren maar zag ook in elke wedstrijd kansen om te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd waren een aantal dingen duidelijk, er moest op snelheid gespeeld worden omdat hier het grote voordeel van Tenderfeet lag. Daarnaast moesten de heren uit Heeswijk-Dinther hun hoofd bij het basketbal houden en niet in gaan op de provocaties van Flesbek.

Dat de mannen van Flesbek hun provocerende tactieken weer toe gingen passen werd in het eerste kwart al vrij snel duidelijk. Er werd volop gepraat en gediscussieerd op het veld, een bekende tactiek van de kant van Flesbek om de tegenstander uit het spel te krijgen. Maar Tenderfeet wist er dit kwart goed mee om te gaan en bleef het eigen spel spelen. Waar het kon speelde Tenderfeet op de steal, dit lukte goed en hierdoor konden verschillende spelers makkelijk scoren door open lay-ups. Ook als er geen snelle score kon komen speelden de heren uit Heeswijk-Dinther kun kansen goed uit en verliep het scoren vrij gemakkelijk. Dit was aan de kant van Flesbek echter ook het geval, zij maakten gebruik van de zone verdediging van Tenderfeet en schoten vooral van buitenaf hun punten binnen.

De wedstrijd ging dus gelijk op, dat dit niet tot de tevredenheid van de spelers van Flesbek was werd duidelijk in de laatste minuut van dit kwart. Bij het innemen van de bal werd de voor zijn man gekomen Dennis van Meurs hard aangepakt. Een van de centers van Flesbek vond het nodig om judotechnieken toe te passen en werkte Dennis met een Ippon naar de grond. Na zijn frustratie geuit te hebben deed Dennis het beste wat hij kon doen in deze situatie en schoot hij zijn twee toegekende vrije worpen zuiver binnen. Omdat er een onsportieve fout gefloten was kreeg Tenderfeet na deze vrije worpen de bal en kon het spelen voor het laatste schot van dit kwart. Na een gemist schot kon Koen Broeren de bal nog net binnen te tijd binnen tikken en zo stond er na 10 minuten spelen een stand van 17 – 17 op het scorebord.

Het tweede kwart verliep voor beide teams wat moeizamer, de scores werden minder makkelijk gevonden. Tenderfeet moest het wederom hebben van een aantal steals en makkelijke scores. Ook Flesbek ging door zoals het begonnen was en scoorde vooral van buiten af. Aan het eind van het tweede kwart leek Flesbek een gaatje te slaan dankzij een driepunter in de laatste minuut. Tenderfeet kon echter antwoorden met een, ietwat gelukkige, driepunten van hun kant. Na een gemiste kans van Flesbek kon Tenderfeet wederom spelen voor het laatste schot van het kwart en kwam er bijna dezelfde uitkomst uit, deze keer wist Koen Broeren de bal echter net niet door de basket te tikken. Stand bij rust 25 – 27.

In de rust kregen de mannen van Tenderfeet van coach vd Akker te horen dat ze hun hoofd bij het spel moesten houden en hun eigen spel moesten blijven spelen.

Dat dit altijd makkelijker gezegd dan gedaan is bleek in het eerste deel van het derde kwart. Tenderfeet had meer moeite met het vinden van de scores en liet zich af en toe op de kast jagen door de heren uit Den Bosch. In de verdediging had Tenderfeet vooral moeite met de lengte van de centers van Flesbek. Hier vond Flesbek de scores en begon uit te lopen. Na een time-out kon Tenderfeet zich weer enigszins herpakken en liep de achterstand weer iets terug. De score na het derde kwart, 36 – 44.

Met een achterstand met slechts 8 punten was de wedstrijd nog niet verloren. Als er geconcentreerd gespeeld werd kon het nog goed komen. In het laatste kwart lukte er echter weinig bij de heren uit Heeswijk-Dinther, er werd nauwelijks gescoord en Flesbek kon steeds verder uitlopen. Hieruit blijkt dat Tenderfeet nog niet in staat is een hele wedstrijd het niveau hoog te houden. Hier zal aan gewerkt moeten worden. Voor Tenderfeet is het nu een paar weken rustig en mag het in januari weer aan de bak. Dan volgt de volgende lastige wedstrijd tegen Ardito uit Zaltbommel.

Scores: Ron v/d Berg 16, Jan Mikkers 7, Dennis van Meurs 7, Rein Megens 4, Koen Broeren 2, Bas de Laat 2, Bas van Loon 2, Nard Megens 1, Sebastiaan Grob 1.

Ingezonden door: BC Tenderfeet