Basketbal

bc_tenderfeetOp zondag 29-1 was het om 11:45u  tijd voor de heren 1 van Tenderfeet om het op te nemen tegen Ardito uit Zaltbommel. Twee weken eerder hadden deze twee teams al tegen elkaar gespeeld in Zaltbommel. Door een tekort aan spelers moest Tenderfeet het in de uitwedstrijd doen met maar 4 heren 1, en een aantal heren 2 spelers. Omdat Tenderfeet in deze wedstrijd niet op volle sterkte was en Ardito een dijk van een wedstrijd neerzette ging deze pot verloren met een eindstand van 90 – 41. Aan Tenderfeet was het zaak om in de thuis wedstrijd te laten zien dat het een stuk beter kon dan de uitwedstrijd deed vermoeden.

Helaas voor Tenderfeet konden zo ook deze wedstrijd niet compleet beginnen, ze moesten het stellen zonder Dennis van Meurs. Gelukkig kon Rein Megens van heren 2 de center positie in komen vullen voor heren 1.

De wedstrijd begon voor beide teams matig. Er werden verschillende scores gemaakt maar er ging ook veel mis. In het eerste kwart ging het gelijk op en werden de scores afgewisseld. In de laatste seconden van het eerste kwart besloot Tenderfeet om voor het laatste schot te spelen. Met nog 3 seconde te spelen liet Ron v/d Berg een 3 punter los en werd er een fout gemaakt door een speler van Ardito. Op dit moment was de stand 12 – 13 in het voordeel van Ardito en met de toegekende 3 vrije worpen kon Tenderfeet de voorsprong pakken.
Helaas werd alleen de laatste van de 3 vrije worpen geraakt. Met nog 3 seconde op de klok kon Ardito nog snel aanleggen voor een 3 punter en beging Tenderfeet dezelfde fout als Ardito en maakte een fout op de schutter. Ook Ardito wist alleen de laatste van 3 vrije worpen te raken en dit bracht te stand na 1 kwart op 13 – 14.

Het tweede kwart begon zeer slecht voor Tenderfeet, er werd in de eerste 3 minuten niet gescoord en Ardito kon uitlopen naar een 13 – 22 voorsprong. In een time-out van de kant van Tenderfeet werd door coach vd Akker duidelijk gemaakt dat het allemaal veel feller moest. Tenderfeet pakte dit op en wist met scores van bijna alle spelers terug te komen naar een gelijke stand van 25 – 25. Twee minpunten in dit kwart, Koen Broeren liep in de achtste minuut van dit kwart tegen zijn vijfde fout aan en mocht de rest van de wedstrijd van de bank bekijken en Rein Megens kwam hard ten val en hield het met een spierblessure voor gezien. Tenderfeet moest het dus de rest van de wedstrijd stellen zonder de enige center en de snelste vleugelspeler.

Het derde kwart verliep ongeveer zoals het eerste kwart, het bleef gelijk op gaan en beide teams konden aardig wat punten maken in dit kwart. Aan de kant van Tenderfeet konden weer veel spelers hun scores mee pakken en werd er een stuk feller gespeeld. Helaas lukte het de heren uit Heeswijk-Dinther niet om de voorsprong te pakken in dit kwart. Na een driepunter had Tenderfeet in de 9e minuut een punt voorsprong. Maar doordat ze zelf niet scoorde in de laatste minuut en Ardito er twee ballen in legde ging de wedstrijd het laatste kwart in met een voorsprong voor Zaltbommel, 45 – 42.

In het laatste kwart moest het verschil gemaakt worden. Dat Tenderfeet dit het best begrepen had werd al snel duidelijk, achter een scoringsuitbraak van Bart vd Oetelaar kon Tenderfeet al snel een voorsprong pakken en uitbreiden. Dit zorgde er voor dat Ardito in de 8e minuut van het laatste kwart de handdoek in de ring gooide en Tenderfeet de wedstrijd rustig uit kon spelen. Eindstand, 66 – 57. Zo heeft Tenderfeet een ommekeer van 58 punten kunnen maken ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Ardito.

Scores: Ron v/d Berg: 22, Jan Mikkers: 15, Bas van Loon: 11, Bart vd Oetelaar: 10, Pim Broeren: 6, Koen Broeren: 2