Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Biljarten

130707-phe-Komkoep  2Afgelopen weken hebben 178 spelers, verdeeld over 28 teams zich ingezet voor een plaats in de biljartfinale. Zondag 7 juli zijn de finales van de Komkoep Zomereditie uiteindelijk gespeeld.  We waren welkom bij Aquarest, waar een heuse biljarttempel was gecreëerd. Ondanks het prachtige weer waren er toch veel toeschouwers langs gekomen om de wedstrijden te bezichtigen. Zij werden getrakteerd op mooie grote series, prachtige ballen en spannende partijen. Een hapje en een drankje erbij en de middag kon niet meer stuk.

Bij het libre spel speelde Elsie 8 tegen het thuisspelende Aquarest 7. Elsie legde in de eerste partij al een goede basis voor de winst doordat Theo van Nistelrooy met een gemiddelde van 2.250 de partij wist te winnen met 10-3. Aquarest wist de 7 verliespunten terug te brengen tot 5 doordat Willie Kanters met 10-08 voor Aquarest won. Maar in de twee andere partijen wisten Gerard Kanters en Tommy Netten de voorsprong te consolideren en gaven deze niet meer uit handen. De twee wisten beiden hun partij te winnen met 10-08 en hiermee was de winst in het libre in de pocket voor Elsie.

Bij het driebanden mocht Elsie 3 aantreden tegen de winnaar van vorig jaar; De Zwaan 2, welke ook dit jaar de finale hadden weten te bereiken. Elsie begon met een degelijke 10-7 winst door Henk van Zutphen. Vervolgens wist ook Hans Pauwels, na een moeizame start, de winst naar zich toe te trekken met 10-8. De tussenstand na de 2e partij was toen 10-5 in het voordeel van Elsie. De laatste partij zag er hierdoor uit als een formaliteit voor Elsie, maar De Zwaan wist de opgelopen achterstand om te buigen in een gelijk spel (25-25). Na wat gerekend te hebben trok toch De Zwaan aan het langste eindje, door als groep 3% beter te hebben gespeeld dan Elsie, waardoor De Zwaan de beker mee naar huis mocht nemen.

De organisatie dankt alle bezoekers, Aquarest, scheidsrechters en schrijvers, alsmede alle deelnemende teams en speellocaties van het afgelopen jaar. In de winterperiode zullen we weer een competitie spelen. Mocht je interesse hierin hebben, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..