Biljarten

bc tenderfeetNa de deceptie van vorige week in Geertruidenberg, waar de wedstrijd wegens het ontbreken van arbitrage niet door kon gaan, mochten de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken zaterdagmiddag aantreden tegen de Heren 3 van Attacus.

Als eerste pot van het seizoen meteen een streekderby, dus de heren waren tot het uiterste gemotiveerd om de punten te pakken. Wegens het ontbreken van een coach, was het van uiterst belang dat de communicatie binnen het team optimaal was en alle neuzen dezelfde kant op stonden.

Al vroeg in het eerste kwart werd duidelijk dat dit het geval was. Binnen no time stond er een score van 0-8 op het bord, mede door twee uitmuntende 3-punters van Ron v/d berg. Dit konden de heren uit Veghel natuurlijk niet op zich laten zitten, dus werden zowel de aanval als de verdediging aangescherpt. Hierdoor werd het gat dat de bezoekers hadden geslagen enige tijd niet groter, maar het laatste gedeelte van het eerste kwart werd nog wel gebruikt om de stand naar 11-26 te brengen.

Het begin van het tweede kwart van de wedstrijd werd gekenmerkt door een verslapping in de concentratie van beide kanten, wat resulteerde in weinig scores. Gelukkig wisten de heren van Tenderfeet zich te herpakken na het midden van het kwart, waardoor verder uitgelopen kon worden naar een ruststand van 18-39

Na de rust ging de thuis spelende ploeg al snel over naar een zone verdediging om de schade te beperken, maar ook hiermee waren de heren uit Heeswijk-Dinther niet te stoppen. Onder de basket was vooral Rein Megens niet te stoppen en de drives van broer Nard Megens waren goed voor 10 punten dit kwart. Resultaat: 34-58 na het derde kwart.

Als toetje toe kregen de toeschouwers in het vierde kwart aanvallend goed spel te zien, met voornamelijk flitsend combinatiespel tussen Jan Mikkers en Wouter van Hoof, met als resultaat erg veel scores. Helaas ging deze focus op de aanval wel ten koste van de concentratie in de verdediging, hierdoor wist ook de thuispelende ploeg nog met regelmaat tot scoren te komen. Eindstand van de wedstrijd: 48-87