Biljarten

Tenderfeet-logoZaterdag 19 oktober stond Springfield op het programma voor de dames van Tenderfeet. Door uitlopen van andere wedstrijden begon de wedstrijd een half uur later dan verwacht. Maar dit had geen consequenties voor de dames van Tenderfeet. De dames werd verteld om in het  begin van de wedstrijd druk te zetten en op snelheid te spelen. Het team pikte dit meteen op, waardoor de dames van Springfield al snel achter stonden.

Tenderfeet zette de dames van springfield onder druk met een press. De dames van Springfield werden ten hoogte van de middellijn opgepakt en dit zorgde voor balverlies aan de kant van berlicum. Waardoor Tenderfeet wat mooie ballen raak kon schieten. Dit eindigde in een 10-24 in het voordeel van Tenderfeet. In de tweede helft bleef Tenderfeet sterk basketballen. De press bleef mooi staan en de verdediging stond in een goede sterke zone. Het was lastig voor Berlicum om inside te scoren dus ging deze schieten. Het geluk lag bij Tenderfeet dat deze schoten niet vielen. Daarin tegen stonden er een paar meiden van Tenderfeet flink te knallen. Dit resulteerde in een 15-40 voorsprong voor Tenderfeet.

Tenderfeet ging sterk de rust in, maar stond zwak te spelen in de derde kwart. Hiermee kon Berlicum dichterbij komen en scoorde zij weer wat meer. Als snel in deze kwart werd er een time out aangevraagd door coach Fleur. Tenderfeet ging van een zone verdediging naar een man to man verdediging. Hierdoor werden de meiden van Heeswijk weer wat feller en kwamen er weer puntjes. Wel was de concentratie minder als in de eerste helft en hier maakte Berlicum gebruik van. Na het derde kwart stond het 24-53 nog steeds in het voordeel van Heeswijk. Voor het publiek leek het duidelijk dat Tenderfeet deze pot ging winnen, maar de dames van Tenderfeet wisten dat zij nog even hun hoofd erbij moesten houden.

Het vierde kwart begon met een zone verdediging. Ook werden de dames van Tenderfeet moe en hadden zij weinig wissels. In het vierde kwart stonden er twee spelers met 4 fouten in het veld en werd Laura het veld uitgefloten met een 5e fout. Nog 5 minuten te spelen en de pit waarmee Tenderfeet begon zwakte af en dit resulteerde in tegenscorens. Maar uiteindelijk wint Tenderfeet na een wedstrijd hard werken met een mooie score van 30-65!