Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Biljarten

biljartenkeu.jpgIn de eredivisie is Van Donge & de Roo op de 1ste plaats geeindigd en speelt hierdoor in de halve finale van de play-offs tegen Kaleidoscope uit Daarlerveen.
Men moest in de laatste 2 wedstrijden 1 puntje halen om de 1ste plaats te bereiken. Op zaterdagavond tegen nr.3 Delta/FB werd dat al ruimschoots bereikt, in de 1ste sessie wist Ad Koorevaar ruimschoots van Glenn Hofman te winnen en Dick Jaspers won van Jean Paul de Bruijn.
Na de 4-0 was men dus al zeker 1ste, maar uiteindelijk wist de Barendrechtse formatie toch de winst binnen te halen. Echter kwam Torbjorn Blomdahl niet tot winst want hij kwam 1 puntje tekort tegen Eddy Leppens, 49-50. Maar Jean speelde als 3de man tegen de Belgische topspeler Peter de Backer, echter was de Belg in beurt 34 bij de 50 waar Jean op 47 stond, in de nabeurt maakte Jean de ontbrekende 3 caramboles om zodoende alsnog de winst binnen te halen met 5-3.

Vanmiddag tegen Maas in St.Willebrord heeft men een gelijkspel moeten incasseren.
Jean moest zijn 2de nederlaag incasseren van de competitie, Jean kwam niet in zijn ritme en verloor uiteindelijk van Christ van der Smissen met 50-33 in 32 beurten, en Ad Koorevaar kwam ook niet tot winst tegen Martin van der Spoel.
Na de 4-0 achterstand brachten Torbjorn Blomdahl en Dick Jaspers toch nog de 4-4 op het bord.
Dick Jaspers won van zijn dorpsgenoot Gerwin Valentijn en Blomdahl won van Barry van Beers.

Jean kwam 20 keer in actie en speelde een algemeen gemiddelde van 1.372. Er was 17 keer winst, 1 keer gelijk en 2 keer verlies. Jean eindigde op de 2de plaats achter teamgenoot Martin Horn(1 keer verlies) van meest waardevole speler van de eredivisie.

Halve finale play-offs (13 t/m 17 april)
- Van Donge&de Roo (nr.1) - KaLeidoscope (nr.4)
- Crystal Kelly (nr.2) - Delta/FB (nr.3)

De winnaars spelen op 18 en 19 april de finale (uit en thuis).