Biljarten

090830_jean_van_erpIn een afgeladen zaal in Barendrecht “De Uitspanning” ging Jean tegen Raymond Ceulemans van start en Torbjorn Blomdahl tegen Frans van Kuijk.
Jean tegen Ceulemans ging gelijk op dan Ceulemans een paar punten voor en dan weer Jean. Onder het toeziend oog van een 20tal supporters van Jean die special met een bus naar Barendrecht waren afgereisd scoorde Jean bij de stand van 28-26 in het voordeel van de Belg een fantastische serie van 17 in de 18de beurt om zodoende het beslissende gat te slaan, 43-28.

Jean won uiteindelijk in deze prachtige wedstrijd in 23 beurten met 50-29, 2.173 gemiddeld. 2-2. Torbjorn kwam niet in zijn spel, Torbjorn Blomdahl kon tot de helft gelijke tred houden maar in de 2de helft was Frans van Kuijk toch iets productiever en won in 31 beurten met 50-38.
In deel 2 liet Dick Jaspers tegen Frederic Caudron zien dat hij deze keer nauwkeuriger met zijn kansen om ging dan zijn tegenstander. Dick won in 30 beurten met 50-35.
Na de 4-2 voorsprong waren alle ogen gericht tussen Martin Horn en Raimond Burgman. Ook in deze wedstrijd was men aan elkaar gewaagd, echter in de slotfase was Martin Horn iets slagvaardiger dan Burgman. De Duitser won in 33 beurten met 50-41 en de overwinning was een feit voor de formatie uit Barendrecht, 6-2.

Reactie van Jean: het was een mooie overwinning en ik scoorde ook een mooie serie van 17 en kwam weer boven de 2 gemiddeld uit, daarbij natuurlijk met de steun van de supportersclub die special met een bus waren komen supporteren, een prachtige middag waar men biljarten heeft gezien van de bovenste plank.