Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Biljarten

090830_jean_van_erpVanmiddag in het 1ste finale duel tussen Van Donge& d Roo en Crystal Kelly kwam geen winnaar uit.
Hoewel Crystal Kelly een 4-0 voorsprong nam na een bizarre wedstrijd tussen Torbjorn Blomdahl en Frans van Kuijk, Frans van Kuijk speelde Blomdahl van de tafel en was dus totaal kansloos, Van Kuijk zegevierde in 20 beurten met grote cijfers 50-11!!!!

Jean die tegen Raymond Ceulemans wederom een moeizame wedstrijd speelde en niet zijn gebruikelijke nivo haalt in deze play-off wedstrijden. Overigens nam Jean na 29 beurten een kleine voorsprong van 36-31, nadien scoorde Ceulemans een serie van 8 en 6 en nam een voorsprong van 9 punten, 36-45 in 31 beurten. Echter vocht Jean zich terug en werd het een zenuwslopend einde. Ceulemans ondertussen op 49 en Jean op 47. Jean scoorde 2 punten en zijn laatste was een zeer moeilijk punt die Jean ook iets te dik raakte waardoor Ceulmans zijn kans zag om uit te spelen 50-49. Jean had nog de nabeurt en liet de ballen nog poetsen maar tot grote verbazing van Jean miste Jean de aquit stoot te kort op een millimetertje en dus werd het 4-0 in plaats van 1-3.

Na deze grote domper voor het team was er werk aan de winkel voor Dick Jaspers en Martin Horn. Dick Jaspers tegen Frederic Caudron ofwel de 2 beste biljarters in de wereld op dit moment tegenover elkaar. Dick Jaspers won deze tweestrijd ondanks dat Caudron met een serie van 14 nog terug kwam in het midden van de wedstrijd, 50-36 in 23 beurten. Martin Horn tegen Raimond Burgman werd een harde strijd die toch werd gewonnen door Martin die in het laatste deel perfect speelde, 50-40 in 32 beurten.

Crystal Kelly heeft nog wel een voorsprong van 16 caramboles mits het morgen weer een gelijkspel mag worden dan word bepaalt wie de meeste caramboles heeft gescoord over al de 2 wedstrijden.
Jean: "ongelooflijk wat een domper om zo te moeten verliezen, het was vechten voor elk puntje en dat je dan de kans onbenut laat om langszij te komen is echt teleurstellend, gelukkig hebben Dick en Martin dit in deel 2 nog terugkunnen brengen naar 4-4 en moet ik morgen een revanche nemen op Raymond Ceulemans en dit geldt eveneens voor Torbjorn natuurlijk".

Uitslagen:

Dick Jaspers - Frederic Caudron
50 - 36 in 23 beurten

Torbjorn Blomdahl - Frans van Kuijk
11 - 50 in 20 beurten

Martin Horn - Raimond Burgman
50 - 40 in 32 beurten

Jean van Erp - Raymond Ceulemans
49 - 50 in 40 beurten