Biljarten

101205_Jean_van_ErpVandaag in de competitie wedstrijd tegen Twentevisie waren Dick Jaspers en Martin Horn de absolute uitblinkers.
Martin Horn won in 19 beurtjes van Dave van Geel met 50-34 en Dick Jaspers lag op koers voor een nieuw Wereld Record. Na 4 beurten stond Dick op 16 caramboles en weer 3 beurtjes later al op een 34-10 voorsprong tegen de Duitser Christiaan Rudolph.

Het Wereld record dat op 9 beurten staat (van Blomdahl, Zanetti, Caudron) kon Dick verbeteren met 1 beurt want Dick scoorde in de 8 beurt een serie van 10 en het leek dat hij alles onder controle had en alle aanwezigen hadden het idee dat dit weleens een nieuw record zou kunnen worden, maar Dick miste toch onverwachts zijn 11de punt ondanks dat die goed maakbaar was. Uiteindelijk finischte Dick Jaspers in de 11de beurt met een serie van 5, 50-12. FANTASTISCH.

Van Donge & de Roo stond na deel 1 al met 4-0 voor doordat Torbjorn Blomdahl met 50-33 in 29 beurten te sterk was voor Anno de Kleine, mede door een sterke 2de helft van Torbjorn (23 in 6).

Jean daartegen die tegen Stefan Lenting speelde kwam dramatisch uit de startblokken en keek na 11 beurten tegen een 14-2 achterstand aan. Jaspers die na 11 beurten al klaar was daar moest Jean nog aan zijn wedstrijd beginnen. Na de slechte start kwam Jean toch als 1ste bij de helft aan en nam een kleine voorsprong van 25-22 in 28 beurten. In de 2de helft ging het een stuk beter (25 in 10) en kon na 38 beurten toch nog gefeliciteerd wordenmet de 50-34 winst.
Jean: Mijn start was slecht en kon mij uiteindelijk redelijk goed herpakken, Stefan Lenting kon er geen misbruik van maken, maar het spel liep ook niet echt mee bij ons beiden, de 2de helft was weer prima van mijn kant. En over Dick Jaspers alleen maar lof, mister Perfect in mijn ogen, alles perfect gespeeld en jammer dat hij in de 8ste beurt net miste(klos) voor het Wereld record. Voor mij is Dick Jaspers absoluut de beste driebander op dit moment met op de voet gevolgd door de Belg Frederic Caudron.
Van Donge& de Roo bezet met 25 punten uit 13 wedstrijden de 1ste plaats met 5 punten voorsprong op Crystal Kelly die nog wel 1 inhaalduel voor de boeg hebben.