Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Biljarten

Winnend_team_3banden_2011Afgelopen vrijdag 25 juni,  is de finale van de jaarlijkse competitie biljarten , H.D. KomKoep gespeeld, in café-zaal Elsie.Er werden twee spelsoorten gespeeld, libre en driebanden. De finalisten bij het libre waren  poulewinnaar A (thuisspelend) team Elsie 2 en de winnaar van poule B, team Zwaan 8.

 Bij het driebanden speelden het winnend team van Poule A, team Aquarest 7 tegen de poulewinnaar van Poule B, team Zwaan 1 .

Bij het libre werd al snel duidelijk dat het team van de Zwaan niet sterk genoeg was tegen Elsie 2. Uitslagen libre: Theo v Nistelrooy (Elsie) tegen Theo v Dijk (Zwaan)10-10, Berry Gordijn (Elsie) tegen Rudy van Dijk (Zwaan)10-6, Gerard Kanters (Elsie) tegen Patrick van de Broek (Zwaan) 10-5 en de laatste partij Tommy Netten (Elsie) tegen Maik van Zutphen (Zwaan) 10-8.  Elsie 2 behaalde de volle 40 punten en Zwaan 8 scoorde 25 punten. Elsie 2 Libre Kampioen Zomer KomKoep. Namens Elsie 2 mocht teamleider Berry Gordijn, de 1ste prijs in ontvangst nemen samen met de wisselbeker.

Bij het driebanden was de spanning tot de laatste caramboles spannend. Wedstrijd verloop: In de 1ste partij speelde Nico van Heesch (team de Zwaan) tegen Martin van de Moosdijk (Aquarest ) 10-9. De tweede partij ging tussen Henry van den Berg (de Zwaan) en Martin van Grunsven (Aquarest) ). Het werd 10-9.  De Zwaan stond na 2 wedstrijden met 20-18 voor. De laatste partij werd gespeeld door Mari van Doorn (de Zwaan ) en Theo de Visser( Aquarest).  Deze partij  werd 8-10. Zodoende scoorden beiden teams 28 punten. Dit was nog niet in de afgelopen 10 jaar van de KomKoep  voor gekomen dat beide teams gelijk eindigden bij een finale.

Maar het  bestuur had dit echter wel in hun reglement voorzien, hoe dan te handelen. Alle spelers van zowel het team van de Zwaan als van Aquarest (werden weer in de ring geworpen) en iedere speler, moest van acquit gaan. Theo (Aquarest) moest de spits afbijten tegen Mari (Zwaan). Theo scoorde 2 keer. Mari miste.  Toen was het de beurt aan Martien  van Aquarest en Nico van Heesch, team de Zwaan. Martien miste en Nico scoorde 1 punt. De Zwaan stond nog voor met 2-1. Als derde, namen Martien vd Moosdijk en Henry vd Berg het tegen elkaar op. De spanning was te snijden. Eerst miste Martien en ook Henry.

Aquarest werd winnaar 3banden Zomer KomKoep 2011.

Hierna werd ook nog de prijs uitreiking gedaan van de Winter KomKoep. Deze werd gewonnen door team Zwaan 1, zodoende staat er komend jaar toch weer een wisseltrofee in de Zwaan.       Persoonlijk kampioen driebanden winter KomKoep was geworden Harry Pas. 

We kunnen niet alleen terug kijken op een spannende Zomer KomKoep competitie maar ook wederom op een schitterende finale.

Bij deze willen we alle spelers/speelsters, teamleiders, kasteleins bedanken voor medewerking aan de alweer 11de Zomer KomKoep.
winnend_team_libre_2011

 

Tot het volgende jaar.

Bestuur KomKoep .