Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Hockey

2013-09-01 Familiehockeytoernooi HDLZondag 1 september trapte Hockeyclub HDL op gezellige wijze het seizoen af met een familietoernooi. Jong en oud, hockeyers en nieuwkomers streden om de eer. Met 111 deelnemers in 12 teams streden de families met groot enthousiasme om de podiumplaatsen. Elk team vertegenwoordigde een land, zodat zowel  woeste Vikingen, mediterende Yin-Yang Chinezen, kleurrijke Hawaianen, picknickende Fransozen als nuchtere Platte-landers meededen.

In Heeswijk-Dinther wordt ieder jaar en opvallend toernooi gespeeld: het familie hockeytoernooi. Hierbij speelt jong en oud samen in teamverband tegen elkaar. Dit toernooi laat heel mooi zien dat het wedstrijdelement, de familiale gedachte en een hechte club bijdragen aan een geweldige dag. "Een betere seizoensopening kunnen we ons niet wensen. Dit laat zien dat iedereen weer toe is aan een nieuw seizoen en dat de hockeysport leeft in Heeswijk-Dinther", aldus voorzitter Henry van Zutphen

In Poule A ging de titel naar het team van Canarische Eilanden (familie Reith/van Doorninck), die in de finale het team van China (familie Koopman/Leerdam/van Rosmalen) versloegmet 3-1, terwijl in Poule B de overwinning naar Italië ging (familie vd Geld/Langenhuizen/vd Steen/van Leeuwen) tegen Groenland (familie Hulst/vd Doelen/vd Veerdonk). Aanmoedigingsprijzen werden uitgereikt aan het team van Frankrijk en Platte-land die met veel enthousiasme gezorgd hebben voor deelname aan hun teams. Team Nederland was blij met de 85-jarige opa Jan van Zutphen, die zijn nakomelingen de hele dag kwam aanmoedigen. Opvallende verschijning waren de Vikingen (families Kuijpers) die als woestelingen het veld op stormden voor elke wedstrijd en hun kippetje grillden boven het kampvuur. Kortom, de 9e editie van het familie hockeytoernooi bij Hockeyclub HDL mag met 111 deelnemers een groot succes genoemd worden!