Hockey

110917-RvH-HDL-ME3-01_copyMeisjes E3 van HDL is het jongste team binnen de hockeyclub van HDL. Negen talentvolle en super gemotiveerde speelsters vormen het team. Vooraf aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag kregen ze een nieuw shirt en trui met hun naam erop, gesponsord door fam. Kerkhof interieur, exterieur bouw (ouders van een van de speelsters).

Ook de coaches werden niet vergeten en kregen een nieuwe jas. Wij willen Björn en Simone Kerkhof dan ook hartelijk bedanken voor de mooie kleding.

Wedstrijdverslag
Vorige week is de competitie van start gegaan met een uitoverwinning op Bommelerwaard. Gisteren was de eerste thuiswedstrijd tegen Den Bosch ME18. Vol trots en met deze hele nieuwe outfit begonnen we aan onze tweede wedstrijd. Elena was er wel om ons aan te moedigen, maar kon helaas vanwege haar arm nog niet meespelen. Floor was helaas verhinderd vandaag, maar gelukkig was Roos weer helemaal fit om mee te doen. Dus genoeg meiden om te spelen!

We begonnen wederom met een inlooprondje en de nodige instructies van de coaches. We spraken af dat Roos de eerste helft zou gaan keepen en Bente de tweede helft. Iedereen moet namelijk een keer in de goal gestaan hebben.

Den Bosch zou een zware tegenstander zijn, maar daar was in het begin eigenlijk weinig van te merken. Natuurlijk gingen we allemaal meteen naar voren, in de aanval! En ja hoor, al na een paar minuten was het raak, 1-0 voor HDL, gescoord door onze snelle Juul. Natuurlijk kwam dit als een volkomen verrassing voor Den Bosch en ze lieten ook een beetje de hoofdjes hangen. Hierdoor kon Yanou al snel door goed samenspel het tweede punt erin drukken. 2-0 voor HDL! Wij winnen zeker wel!

Een paar keer kwamen de meiden van Den Bosch daarna op onze helft, maar gelukkig zorgden Bente en Sterre voor een goede achterhoede en liet Roos haar keeperskwaliteiten zien. De derde goal werd door Emma gescoord, na een goed samenspel tussen Lara, Yanou en Emma. 3-0 voor HDL! Meteen ging Den Bosch weer in de aanval, maar helaas, daar was onze snelle Juul weer. 4-0 voor HDL! Bij drie punten verschil moeten we 3 keer de bal naar elkaar overspelen voordat we een goal kunnen maken. Dit vonden we niet altijd even makkelijk. Eigenlijk is dit best een vervelende regel, zeker omdat we allemaal erg graag snel een goal willen maken!

Natuurlijk wilde Den Bosch ook proberen een doelpunt te maken; wat ze een minuut voor rust helaas ook lukte. Ondanks onze goede keepster Roos, lukte het Den Bosch om 1 doelpunt te maken. 4-1. Maar Jill zorgde er net voor rust nog even voor, dat er nog een puntje bijkwam voor HDL! Ruststand 5-1 !

Na de rust, met Bente in de goal, hebben we eigenlijk weinig tegenstand meer gehad van Den Bosch. Bente heeft geen bal in de buurt van de goal gehad! Goed werk van onze verdedigsters en aanvallertjes. Eigenlijk hebben we de hele tweede helft op de helft van Den Bosch gespeeld. Na diverse afgekeurde doelpunten, omdat we vergaten 3 keer over te spelen, hebben uiteindelijk Roos en Lara gezorgd voor de eindstand van 7-1 voor HDL meiden E3!

Tekst: Coaches Patricia en Hugo
Foto's: Ronald