akltiorkorfSwift 1 - Altior 1

Afgelopen zondag 20 januari spelen de dames van Altior een uitwedstrijd tegen Swift in Velden. Ondanks het slechte weer en flinke reisafstand, is de vaste supportersgroep ook weer van de partij. Door een slechte concentratie in de eerste paar minuten, kijkt Altior al snel tegen een 3-0 achterstand aan. De meiden herpakken zich en knokken zich terug in de wedstrijd.

In de zesde minuut is het al 4-3 en na 18 minuten spelen is de stand voor het eerst gelijk: 6-6. De ruststand is 8-7 in het voordeel van Swift. In de tweede helft lukt het Altior steeds beter om het verdedigende spel van Swift op te lossen. Het wordt nog 11-9, maar uiteindelijk gaat Altior langszij en maakt 11-12. Helaas lukt het, ondanks enkele flinke kansen, niet om deze voorsprong verder uit te bouwen. Swift komt terug tot 12-12, Altior maakt nog de 12-13, maar de eindstand is 13-13 en de punten worden gedeeld. Er had meer in gezeten deze wedstrijd, maar Altior kan met opgeheven hoofd en een punt op zak huiswaarts. Volgende week spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Be Quick om 12.45 uur in De Zaert.

Avanti 2 – Altior 2                          Uitslag: 6-6

Flamingo’s 3 – Altior 3                 Uitslag: 11-14

Corridor 4 – Altior 4

Al binnen enkele minuten keken we tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. We kwamen zelf niet goed in ons spel. Al met al lukte het ons niet om ons te herpakken. Ondanks dat we verschillende keren terug op gelijke hoogte konden komen lieten we Corridor iedere keer toch weer op voorsprong komen en hadden we zelf geen goed antwoord. De 'omgevingsfactoren' hebben zeker een rol gespeeld, maar we hebben zelf vooral slecht gespeeld en de nederlaag van 12-11 dus ook volledig aan onszelf te danken. Volgende week (véél) beter!

Blauw Wit 2 – Altior 5                  Uitslag: 1-13

Korloo 2 – Altior 6

De dames uit Loosbroek waren qua schot iets scherper en wisten de eerste twee doelpunten voor hun rekening te nemen. Meteen hadden we een antwoord hierop door een ter plekke bedachte "uitworp". Korloo scoorde vervolgens weer alvorens wij een antwoord hadden. Daarna kwamen we bijna niet meer aan scoren toe en was de ruststand 8-3. We boden veel weerstand, kregen vele kansen en kwamen sterk terug maar waren niet zuiver genoeg. De thuisploeg wist nog 3 maal te scoren en wij 4 keer. Eindstand dus 11-7.

Altior R1 – Blauw Wit R1             Uitslag: 3-5

DDW A1 – Altior A1                       Uitslag: 11-5

Rietvogels B1 – Altior B1             Uitslag: 5-4

BMC B1 – Altior B2                         Uitslag: 1-10

Vessem C1 – Altior C1

We speelde een goede wedstrijd, we vergaten alleen het doelsaldo scherper te stellen. Maar we gingen wel huiswaarts met 2 punten in de pocket !!  Esmee en Sanne bedankt voor jullie bijdrage aan deze 1-4 winst.

BMC C1 – Altior C2                         Uitslag: 7-6

BMC C2 – Altior C3                         Uitslag: 9-3

Altior D1 – Rosolo D3

Over de wedstrijd zelf zeg ik niet teveel. Het was niet best... Door ons enthousiasme waren we erg fel maar vergaten we af en toe de rust te pakken die nodig was. Hierdoor werden er onnodige foutjes gemaakt en werd er slordig gespeeld. Daarnaast werd er slecht geluisterd naar de aanwijzingen van de coaches. Maar... door een snel doelpunt in de eerste helft én een doelpunt in de zoemer wonnen we met 2-0. De punten zijn binnen!

Altior D2 – Concordia D1

De vorige wedstrijd tegen Concordia speelden we de ochtend na de speurtocht. Toen waren we nog niet zo goed wakker en verloren met 12-1. Dat zou ons vandaag zeker niet weer gebeuren! We speelden goed rond, maakten gebruik van het kijken van de tegenstanders en lieten zien dat je niet groot hoeft te zijn om goed te kunnen korfballen. Soms mag er iets feller gespeeld worden en mag de bal wat sneller rond, maar over het algemeen was het een goede wedstrijd, die we terecht wonnen met 5-2!

Altior E1 – Concordia E1

We kwamen al heel snel met 0-2 achter. De aanval lukte het niet om te scoren. We kregen dan ook weinig kans om te scoren. Concordia speelde sneller en beter. Ze maakte ook nog 0-3. Na de rust ging het bij ons ook wat sneller, we kregen meer kansen het werd 1-3. Op het laatst maakte Concordia nog 1-4.

Jammer, volgende week gaan we weer proberen te winnen.

Altior E2 – Be Quick E2                 Uitslag: 1-1

Altior F1 – Be Quick F1

Het is een super moeilijke wedstrijd vandaag. We doen heel goed ons best. Iris maakt zelfs een heel mooi doelpunt. We verliezen met 1-11. Toch zijn we trots op het goede spel van het hele team. Strafworpen 3-3.

Altior F2 – Concordia F1              Uitslag: 0-12      Strafworpen: 2-2

Altior F3 – Be Quick F2                                 Uitslag: 3-0        Strafworpen: 0-1

Altior W1 – Tovido W1                Uitslag: 7-0        Strafworpen: 4-4

Altior W2 – Be Quick W1            Uitslag: 1-5        Strafworpen: 2-4