23-02-2013 Aspiranten_B2Altior 1 – De Korfrakkers 1
Afgelopen zondag 24 februari mag Altior thuis, samen met pupil van de week Anne Brands, aantreden tegen Korfrakkers uit Erp. De Korfrakkers staan op een comfortabele eerste plek in de competitie, terwijl Altior graag haar zesde plaats wil verdedigen. Ondanks het duidelijke verschil op de ranglijst, hopen de dames er toch op om punten uit deze wedstrijd te slepen.

24-02-2013 _Anne_Brands De start is in ieder geval goed en even geeft Altior het nakijken aan De Korfrakkers, na een paar minuten staat de 3-0 namelijk al op het scorebord. De uitploeg herpakt zich en even later is het alweer 3-4. Na een gelijk opgaande 1e helft, is de ruststand 7-9 in het voordeel van De Korfrakkers. Snel in de tweede helft is het al 7-10, maar Altior komt terug tot 10-11. Daarna scoren de dames van De Korfrakkers drie doelpunten op rij en ze weten hiermee een gat te slaan: 10-14. Altior doet nog iets terug, maar moet in deze fase van de wedstrijd, door teveel foutjes in het eigen spel, de meerdere erkennen in de tegenstandsters. Halverwege de 2e helft is de stand 11-17. Altior geeft zich nog niet gewonnen en komt terug tot 13-17, maar meer zit er helaas niet in vandaag. De eindstand is dan ook 15-20 in het voordeel van

De Korfrakkers. Jammer, want het zijn uiteindelijk maar tien minuten in de 2e helft die de thuisploeg de das om doen. De dames kunnen met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd, die wordt op 3 maart uit tegen Spes gespeeld in sporthal Heuvelland in Groesbeek.

Altior 2 – DDW 2                             Uitslag: 7-11

Altior 3 – SCMH 2                           Uitslag: 7-13

Altior 5 – Avanti 4                          Uitslag: 10-7

Flamingo’s R1 – Altior R1

Na heel wat verschuivingen in de basisopstelling begonnen we de wedstrijd tegen een onbekende voor ons. Vanaf het begin tot het eind waren we gewaagd aan elkaar en bleven we zoeken naar het gele gat. Deze vond Meriam middels een ver afstandsschot, maar helaas maakte Flamingo's vrijwel meteen gelijk 1-1. Ons andere aanvalssvak moest ook flink aan de slag en kon 1 keer scoren door een afstandsschot van Martine. Weer werd het gelijk en dmv tactische wissels kwamen we toch weer voor, door weer Martine en ook Ellen kon met een doorloopbal de stand verder uitbouwen. De marge brachten de tegenstandsters weer op 1 doelpunt terug en de eindstand was 3-4 in ons voordeel!  Hard gewerkt en verdiend gewonnen!

Altior A1 – DSV A1 (inhaalwedstrijd)    Uitslag: 8-13

Altior A1 – De Peelkorf A1                         Uitslag: 3-8

Altior B1 – JES B1                                            Uitslag: 11-2

Altior B2 – MKV B1

Afgelopen zaterdag 23 februari j.l. stond de B2 van Altior voor een enorme uitdaging. In een duel met naaste concurrent MKV kon de ploeg uit Heeswijk-Dinther het kampioenschap naar zich toe trekken. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen dus de spanning was hoog. Daar komt bij dat er erg veel publiek op deze wedstrijd was afgekomen dus de dames waren gespannen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Altior op 0-1 achterstand. Het was erg knap dat ze zich daardoor niet lieten kisten en al snel volgde de 1-1. Met 2-1 op het scorebord was het Altior dat de beste kansen creëerde maar helaas wilde de bal er niet in. Dit was dan ook de ruststand. De dames hebben van trainsters Jet en Marly hebben ook geleerd rustig te blijven en door te blijven zetten en dat resulteerde in een 3-1. Nu was het gat in de korf gevonden en uiteindelijk werd de concurrent met 7-1 weer naar huis gestuurd, het kampioenschap was een feit!

Na de felicitaties, het ontvangst van cadeaus en de foto's was er taart en drinken. Alle B's bleven als reserve bij de A junioren dus het douchen met champagne werd even uitgesteld.

Altior C1 – Stormvogels C2

We begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten gelijk zien dat we de bovenliggende partij waren. We gaven niet heel veel kansen weg …. de verdediging stond perfect …….alleen hadden we nog wel iets meer mogen scoren, maar al met al was het een goeie wedstrijd die we verdient wonnen met 7-1. Anne Z bij deze … Beterschap !!

Altior C2 – Alico C1

Sanne v.d Heuvel maakt een doorloopbal en het wordt 1-0. Ook maakt Sanne v.d Heuvel 2-0 met een afstandsschot. Jasmijn maakt met een doorloopbal 3-0 en met een kort schotje 4-0. Charlotte maakt met een doorloopbal 5-0 en daarna is het pauze. Sanne van Eerd maakt 6-0 met een doorloopbal. Jasmijn neemt een doorloopbal en maakt 7-0. Sanne van Eerd krijgt een strafworp en maakt daarmee 8-0.

Kelly neemt een doorloopbal en maakt 9-0 de wedstrijd is afgelopen.

Celeritas D1 – Altior D1                                               Uitslag: 3-6

De Korfrakkers D2 – Altior D2                   Uitslag: 2-1

De Korfrakkers E1 – Altior E1

Altior E1 moest in Erp tegen De Korfrakkers. De afgelopen 2 wedstrijden hadden we verloren en wilden dus vandaag zeker winnen. Myrna was er niet en we hadden 2 meisjes die reserve stonden. Vanaf het begin ging het goed, we hadden meteen al enkele kansen, maar gingen er niet in. Daarna scoorde Lynn voor ons 0-1

en 0-2. Rosa scoorden met een kort schotje 0-3,daarna kreeg de tegen partij een strafworp toen werd het
1-3. Daarna was het pauze de trainster legde nog wat uit. De tweede helft begon, ongeveer 10 minuutjes later scoorde Vera met een ver schot een doelpunt ,het stond 1-4. Vera mocht ook een strafworp nemen en die ging er net langs. De wedstrijd was voorbij en wij hadden gewonnen.

Prinses Irene E3 – Altior E2                        Uitslag: 1-2

SCMH F1 – Altior F1

Vandaag leek het op voorhand een gemakkelijke wedstrijd te worden maar schijn bedriegt...... we moesten er heel hard voor werken. Na een 3-2 achterstand hebben we alle kansen die we hadden afgemaakt. Dit samen met ons hele harde werken heeft ervoor gezorgd dat we uiteindelijk met 3-5 gewonnen hebben.

Strafworpen: 1-2. De doelpunten zijn gemaakt door Iris (3 x) en Mirthe (2x). Heel goed gedaan allemaal.

Celeritas F2 – Altior F2                                Uitslag: 1-9        Strafworpen: 3-4

De Korfrakkers F4 – Altior F3

De wedstrijd ging enige tijd gelijk op, we kregen allebei evenveel kansen. Altior wist er twee te scoren ,

De Korfrakkers niet. Het werd 0-2 en de strafworpen 1-1. Weer super gedaan meiden.

De Korfrakkers W3 – Altior W2                               Uitslag: 9-1        Strafworpen: 7-4