Korfbal

10-03-2013 Anna_VermeulenAltior 1 – DSV 1Afgelopen zondag 10 maart stond er voor Altior een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij aanvang van de wedstrijd staan Altior en Jes uit Venhorst namelijk op een gedeelde 6e plaats. Het team dat uiteindelijk op de 7e plek terechtkomt, zal nog een beslissingswedstrijd moeten spelen om een plek in de TOPklasse volgend seizoen.

Altior krijgt de nummer 8 op bezoek en Jes de nummer 4, dus de kansen liggen iets in het voordeel van Altior. Hoe dan ook zal er gewonnen moeten worden vandaag. Samen met de pupil van de week Anna Vermeulen gaat het, ondanks het harde werken, niet allemaal vanzelf vandaag. DSV legt verdedigend erg veel druk op 1 van de vakken, waardoor het moeilijker is om tot goede aanvallen te komen. Toch is Altior de bovenliggende partij in dit duel en de ruststand is 10-7. Het beeld in de tweede helft blijft min of meer gelijk en de overwinning komt niet echt meer in gevaar. Dit resulteert in een eindstand van 16-11. Een paar uur na onze wedstrijd krijgen we dan eindelijk het goede nieuws: Jes heeft haar wedstrijd verloren en wij mogen ook het komende jaar weer gaan genieten in de TOPklasse.  Supporters bedankt voor jullie rotsvaste vertrouwen, samen op naar de veldcompetitie!

Altior 2 – SVSH 2                             Uitslag: 10-8

Supporters bij_Altior_3Altior 3 – De Horst 2

Afgelopen zondag waren wij (de E1) naar de wedstrijd van Myrna wezen kijken. Altior stond in het begin eigenlijk ver voor. Maar toen maakte de tegenpartij veel doelpunten. Maar Altior gaf het niet op!

Uiteindelijk was het dus 12-12. Het was gelijkspel dus moeten ze volgende week nog een hele belangrijke beslissingswedstrijd spelen. Hou onze site in de gaten wanneer precies !!!  www.altior-korfbal.nl

Altior 4 – Celeritas 2                     Uitslag: 9-10

Altior 5 – Celeritas 3                     Uitslag: 14-6

Nijnsel 3 – Altior 6

In een moordend tempo werden de eerste drie doelpunten gescoord alvorens we een tegendoelpunt konden scoren door een seconde van onoplettendheid van een Nijnselse dame. Tot de stand van 5-5 in de rust konden we redelijk aansluiten, vervolgens kwamen we met 2 doelpunten verschil voor te staan maar daarna moesten we onze meerdere erkennen. Met meer inzicht en prachtige bewegingen wisten onze tegenstandsters mooie kansen te benutten en liepen uit naar 10-7.

Altior R1 – De Korfrakkers R1

In de basis op één na onze eigen dames aan het begin van de wedstrijd tegen De Korfrakkers. We komen op achterstand waarna Ellen met een doorloopbal de stand weer gelijk trekt. Nadat weer de tegenstander het gele gat weet te vinden, moeten we even flink aan de bak wat resulteerde in een verdiende gelijkmaker van Martine. Haar zusje Inge weet de stand tot 2 keer toe uit te bouwen naar 4-2 middels een strafworp en in een mooie uitgespeelde aanval met een kort schotje. Onze andere joker Wieneke scoort ook met een doorloopbal d.m.v. "het" spelletje waar we vorige week op getraind hebben! Zo zie je maar, oefening baart kunst! Over twee weken de return uit tegen dezelfde club, mochten we deze winnen, staan we toch een heel eind qua punten bovenaan met 3 verliespunten!!! Daar gaan we voor, toch lady's?

Altior B1 – DSV B1                          Uitslag: 2-9

Altior C1 – NeCa C2

De laatste wedstrijd in de zaal wilden we nog ff flink knallen. Dat ging in de 1e helft dan ook heel goed en kwamen de spelletjes die we hadden geoefend tijdens de training prima uit de verf. We gingen ook rusten met een verdiende voorsprong 5-1. In de 2e helft zouden we op dezelfde voet doorgaan maar alles liep geheel anders. We konden niet meer in ons spel komen en vergaten steeds meer de spelletjes te spelen zoals voorheen. NeCa kwam iets terug in de wedstrijd maar we wisten toch de overwinning binnen te slepen.

We wonnen met 6-4 en behaalde een mooie resultaat in onze poule.

Altior C2 – Odisco C1

De wedstrijd begint. Snel maakt Kelly een mooie afstandsschot. Maar die was helaas verdedigd. Nu maakt Kelly weer een afstandsschot, en die zit. Het staat nu 1-0. Charlotte maakt 2-0 met een mooie doorloopbal . Lieke scoort een doorloopbal het is 3-0, daarna een afstandsschot van Jasmijn 4-0. Sanne H maakt 5-0 met een doorloopbal. Charlotte maakt een doorloopbal 6-0 staat het nu. Daarna scoort Odisco 6-1.

Toen werd het rust, toen de rust over was scoorde Odisco al snel 6-2. Toen de bal weer voor Altior was scoorde Charlotte 7-2 en daarna 8-2 allebei met een doorloopbal. Een tijdje daarna toen het andere vak aanval werd scoorde Maaike met een kort schotje 9-2. Daarna scoorde Jasmijn met een afstandsschot 10-2.

Toen werd er weer gewisseld van vak. Sanne v.H scoorde het laatste doelpunt dor een doorloopbal. Toen was de wedstrijd afgelopen en het is 11-2 voor Altior geworden.

Altior C3 – SDDL C1                        Uitslag: 1-8

Klimroos D1 – Altior D1               Uitslag: 2-2

Flash D1 – Altior D2                       Uitslag: 1-4

Boskant E1 – Altior E1

Afgelopen zaterdag moesten we tegen Boskant E1 korfballen. De eerste helft stonden we achter met 2-0.

De tweede helft ging het wel veel beter toch stond er 3-2 op het scorebord.  Het was heel leuk!!

JES E2 – Altior E2                             Uitslag: 0-1

Prinses Irene F1 – Altior F1

We beginnen fanatiek. Het gaat heel gelijk op. Beide teams strijden er hard voor. We komen met 0-1 voor.

Iris scoort het eerste doelpunt. Na een lange tijd werd het 1-1. We lieten ons hoofd niet hangen en gingen vol vuur door. Mirte maakt nog twee doelpunten. De eindstand is 2-3 voor ons. Hiep hoi we hebben gewonnen. We zijn apentrots op jullie. Heel erg goed gedaan. De strafworpen gingen iets minder voor ons 7-1.

JES F1 – Altior F2                             Uitslag: 0-12      Strafworpen: 0-4

Prinses Irene F2 – Altior F3

Super spannend, korfballen tegen de kampioenen van de poule. We gingen ervoor, we speelde goed samen.

Ook het verdedigen ging weer super. Prinses Irene wist één keer te scoren, wij maar liefst drie keer.

Eindstand 1-3 en de strafworpen 1-3. Super, super, supergoed  gedaan dames!!!!!

Alico W1 - Altior W1  (oefenwedstrijd)                               Uitslag: 1-18