Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Korfbal

130317 Altior_3_-_Be_Quick_3Seizoen 2012-2013 is Altior begonnen met een nieuw derde team. Vorig seizoen was het derde kampioen geworden en daarom startten we dit jaar in de reserve eerste klasse. Dit nieuwe, jonge team bestaat uit dames die vanuit allerlei teams bij elkaar zijn gekomen en al snel bleek dat deze meiden er voor wilden gaan. Onderling ontstond er een goede band en dat werd de basis voor een heel goed binnen seizoen. Waar de technische commissie had gezegd dat handhaven mooi zou zijn draaide de ploeg al meteen bovenaan mee.

Wedstrijden werden gewonnen en men had plezier in het spel. Dit plezier, het harde trainen en mooie spel leverde  goede resultaten op en uiteindelijk een plek in de top 3. In deze top was het tot het laatste toe spannend. Vorige week speelde Altior tegen De Horst en deze wedstrijd werden de punten gedeeld. Jammer want nu stond Altior nog een wedstrijd te wachten. Een echte kampioenswedstrijd tegen naaste concurrent   Be Quick uit Nuland. We moesten ervoor naar Overasselt en het begin van de wedstrijd was erg spannend.

We gingen gelijk op maar dat hield Altior niet een hele helft vol. De geroutineerde tegenstandsters sloegen een gat van twee doelpunten en hier hadden we even geen antwoord op. Na de rust speelde de ploeg uit Dinther een kwartier erg goed, met name verdedigend wisten we Be Quick onze wil op te leggen. Helaas stond daar tegenover dat we in de aanval niet tot scoren wisten te komen. We naderende tot op een punt maar konden niet doordrukken. Heel jammer want dit had de omslag kunnen zijn. Nu was het Be Quick dat er nog een puntje bij maakte en de winst mee naar huis nam. Uitslag: 9-12. Als je start om te handhaven en meedoet voor het kampioenschap ben je een kanjer en dat vond ook het meegereisde publiek. Dat was massaal gekomen om de dames van het derde te steunen. De meiden vonden die steun erg fijn en bedankte na afloop het publiek. Wat er nadien nog gebeurde blijft onder de speelsters maar het was nog lang onrustig ......

Altior 6 – NDZW 3

In een flitsende start wisten we na mooie acties snel te scoren en uit te lopen naar 7-3 in de rust. Helaas verslapte de aandacht en werd het spel slordiger waardoor we de grip op de wedstrijd verloren. Zo konden de tegenstandsters langzaam dichterbij kruipen en zelfs langszij komen. Nog één maal konden we een doelpunt scoren maar de tijd was te kort om de wedstrijd weer onze kant op te buigen. Zure verliespunten.

Eindstand 8-9. Doelpunten van; Anja (3), Marita, Wieneke, Chantal (2), Jolanda

Altior C3 – Nas C1  (inhaalwedstrijd)                     Uitslag: 2-8