2013-04-21 Swift 1 - Altior 1Swift 1 – Altior 1

Afgelopen zondag 21 april mocht Altior in Velden aantreden tegen Swift. Altior staat op een comfortabele vierde plek in de competitie en wil deze graag behouden. Swift staat vijfde en zal er alles aan willen doen om een plaats in de kruisfinales af te dwingen. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Helaas lukt het Altior vanaf de eerste minuut niet om dit uit te stralen.

Of het door wedstrijdspanning komt, door onzekerheid of door het verdedigende spelletje van Swift, maakt niet uit, maar op teveel momenten in de wedstrijd staat de ploeg als verlamd en plichtmatig te korfballen. Ondanks dat lukt het Swift niet om een gat te slaan en te score gaat gelijk op.

2013-04-21 Swift 1 - Altior 1 aDe ruststand is 6-5 in het voordeel van de dames uit Velden. In de tweede helft krijgt het publiek een feller Altior te zien, maar het mag niet baten. Tot het einde blijft de wedstrijd spannend, maar uiteindelijk trekt Altior aan het kortste eind en verliest met 10-9. Altior bezet nog steeds de vierde plek, maar Swift is tot één punt genaderd. Dit belooft een spannend slot van de competitie te worden.

Concordia/Boskant 2 – Altior 2                Uitslag: 4-6

VVO 2 – Altior 3                                              Uitslag: 2-10

De Kangeroe 2 – Altior 4                             Uitslag: 3-4

JES 3 – Altior 5                                                 Uitslag: 8-9

SCMH 4 – Altior 6

Op een "ouderwets" grasveld was het flink ploegen geblazen door het hobbelige gras en tegen de acht spelers en de negende vrouw. Met rust was de stand 6-1. In de 2e  helft hadden we meer kansen maar we waren niet scherp genoeg om deze te benutten waardoor we met een flinke domper huiswaarts keerden. Eindstand 10-3.

Miko ’76 A1 – Altior A1                                                               Uitslag: 3-2

Bladella B1 – Altior B1                                                 Uitslag: 2-3

Boskant/Concordia B1 – Altior B2                           Uitslag: 7-3

Altior B2 – De Horst B1 (inhaalwedstrijd)           Uitslag: 3-2

BMC C2 – Altior C1

De meiden begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd waarin we zoveel kansen kregen die niet op 2 handen te tellen waren. Maar helaas ze gingen er niet in want het ontbrak in deze wedstrijd echt aan de afwerking. We gingen rusten met 1-1. Na rust kwamen we gelukkig wel tot scoren maar konden niet verder weglopen dan tot 1-3. Het werd nog echt spannend toen BMC terugkwam tot 2-3. Maar we gingen toch wel verdiend, gezien de kansen en het betere korfbalspel, met de 2 punten naar huis.

BMC C1 – Altior C2

De wedstrijd start al goed want Sanne van de Heuvel maakt een mooie doorloopbal en zet de stand op 0-1 voor Altior. Maar BMC trekt zich niet terug en maakt het 1-1. Sanne van Eerd maakt de stand met een doorloopbal 1-2. Voor de rust scoorde BMC nog, en maken ze de stand op 2-2. Rust. In de 2de helft ging het beter, we hadden meer kansen en we werden feller. Met een mooi afstandsschot van Sanne van de Heuvel maakt ze het 2-3. Na een paar mooie kansen maakt Charlotte een mooi kort schotje en maakt de stand 2-4. Lynn sluit de wedstrijd af met een mooi afstandsschot. De stand is 2-5 en einde van de wedstrijd.

Altior F3 – Celeritas F1

Het was een spannende wedstrijd. De bal ging snel van de ene naar de andere kant. In de eerste helft wisten wij te scoren, in de tweede helft Celeritas. Eindstand 1-1.  Strafworpen 2-3. Super goed gedaan!!!

BMC W1 – Altior W2                     Uitslag: 6-2        Strafworpen: 2-2