Korfbal

akltiorkorfAltior 1 – DDW 1  (bekertoernooi)

Afgelopen donderdagavond 2 mei trad Altior thuis aan tegen DDW voor een bekerwedstrijd. Een wedstrijd waarin veel uitgeprobeerd kan worden wat betreft de opstelling en dat gebeurd dan ook. In de eerste helft lukt het Altior nog niet om zich los te maken van DDW.

Het duurt te lang voordat het verdedigende spel van DDW aanvallend goed wordt opgelost. De ruststand is 8-6 in het voordeel van Altior. Na de rustbespreking is het duidelijk wat er moet gebeuren en dit gebeurt dan ook. De thuisploeg speelt in deze fase erg sterk en weet uit te lopen naar 15-7.
Hierna zakt de concentratie weer wat in, wat resulteert in een eindstand van 16-12. Verschillende speelsters uit het

tweede hebben deze wedstrijd laten zien dat ze prima in het eerste mee kunnen draaien. Dankzij deze overwinningmag Altior de halve finale van de beker gaan spelen. Deze zal plaatsvinden op 16 mei. Het is nog niet bekend of Altior dan uit of thuis mag korfballen. Hou www.altior-korfbal.nl in de gaten !!!

Be Quick 5 – Altior 6
In de eerste helft hadden we veel kansen nodig om er enkele te scoren. De dames uit Nuland waren zuiverder en kwamen op een 3-0 voorsprong. Met 2 doelpunten wisten we de stand enigszins recht te trekken. Daarna scoorde  de thuisploeg nog 3 maal voordat we er met moeite nog 1 in kregen. Na rust hadden beide ploegen gewisseld wat resulteerde in een totaal ander spel. Veel sneller, met leuke spelletjes en even zoveel doelpogingen kwam de stand op 7-6 te staan. De spanning was terug in de wedstrijd maar we kwamen toch weer achter te staan met 9-6.
Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog 2 maal voordat de scheidsrechter het welletjes vond. Al met al een gelijk

opgaande wedstrijd met vele kansen, helaas voor ons werd de eindstand 11-8.
Bedankt invallers; Martine, Benita en Linda!