2013-09-01 rosolo-altiorRosolo 1 – Altior 1

Afgelopen zondag 1 september mocht Altior aantreden tegen de landskampioen Rosolo. De start van de dames  is sterk en na 10 minuten is de stand 2-4 in het voordeel van Altior. Het laatste kwartier van de eerste helft zakt de uitploeg wat in, met als gevolg een ruststand van 5-6. Na de rust wordt de concentratie herpakt en de voorsprong wordt weer vergroot naar 6-8. Nu is het Rosolo die een tandje bij zet en ze komen langszij: 9-8. Het wordt 9-9, 10-9 en 10-10.

Met nog twee minuten op de klok is de stand 11-10 in het voordeel van de ploeg uit Reusel. Altior weet nog een keer aan te zetten en via een kort schot maakt Jet de gelijkmaker met nog 1 minuut op de klok. De eindstand is 11-11 en er mag één punt mee naar huis.

Rosolo 3 – Altior 2                          Uitslag: 5-5

Rosolo 4 – Altior 3                          Uitslag: 14-8

Emos 2 – Altior 4                             Uitslag: 10-0

De Korfrakkers 6 – Altior 5         Uitslag: 8-9

Jes A1 – Altior A1                           Uitslag: 4-13

De Peelkorf B1 – Altior B1

Altior B1 speelt dit jaar in de hoofdklasse en moest voor de eerste wedstrijd naar Ysselsteyn. De dames begonnen scherp aan de wedstrijd en overklaste de tegenstanders het eerste kwartier. Altior was fel, goed georganiseerd en zuiver. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was de stand al 2-9 in het voordeel van Altior. De inspanningen begonnen tol te eisen en het werd zwaarder en zwaarder. Het spelen op gras was wennen en men was dan ook blij toen het rust signaal klonk. De tweede helft kwam De Peelkorf opzetten en wist beter om te gaan met onze manier van verdedigen. Daar kwamen wat kleine foutjes van Altior bij. Ze kregen kans om 3 keer te scoren. Altior was nog steeds de betere ploeg met hier en daar erg fraaie aanvallen. Helaas beloonde het B1 team  het harde werken niet door te scoren. Slechts 2 keer ging de bal nog door de korf. De eindstand was dan ook 5-11, een erg mooie overwinning. Zaterdag speelt de B1 tegen De Korfrakkers en iedereen is welkom deze wedstrijd te komen bekijken.

Altior C1 – De Peelkorf C1

Eindelijk weer een wedstrijd en dan nog wel in de hoofdklasse. We werden in de eerste minuten verrast door

het fysieke en snelle spel van de gasten en kwamen achter met 0-3. We deden gelukkig wel iets terug 1-3 maar stonden toch met 1-5 achter bij de rust. Na rust wist onze verdediging het slot op de korf te houden, kregen wij nog enkele goede kansen en miste ook nog een strafworp, het bleef 1-5. We weten nu wat het is om in de hoofdklasse te spelen dus zullen we de kansen die we krijgen ook moeten gaan maken en altijd in de hoogste versnelling moeten blijven korfballen om straks met een goed resultaat van het veld te stappen !!

Jes C1 – Altior C2                            Uitslag: 4-1

Altior D2 – Emos D2                       Uitslag: 1-1

Altior D3 – Avanti D1                    Uitslag: 3-2

Altior E2 – Avanti E1                      Uitslag: 1-15

Altior E3 – Jes E1

Onze eerste echte wedstrijd op een groter veld, 2 vakken, een hogere korf en een grotere bal. Allemaal andere dingen, maar ondanks dat hebben onze dames het heel goed gedaan! Er werd goed rond gespeeld en in de verdediging bleven jullie goed tussen de korf en jullie meisjes. In de eerste helft kwamen we met 1-0 voor. Hartstikke knap, want het regende ook nog flink! De tweede helft ging eigenlijk ook heel goed, maar helaas.....ongeveer 30 seconden voor het einde scoorde de tegenstander..... Het is 1-1 geworden,

maar wij zijn trots op jullie!!

Altior F1 – Alico F1                         Uitslag: 2-2        Strafworpen: 2-0

SCMH F1 – Altior F2

De meeste speelsters begonnen vandaag aan hun allereerste wedstrijd, en dat was super spannend.
We moesten in het begin dan ook nog even wennen. Maar hoe langer de wedstrijd bezig was, hoe beter we gingen korfballen. We kregen zelfs een paar kansen. Maar die gingen er helaas niet in.
Ondanks dat we goed speelde, verloren we de wedstrijd toch met 8-0. Bij de strafworpen bleef het 0-0.